Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Νέες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Ν. Πήλιο 
Νέες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Ν. Πήλιο 

Νέες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Ν. Πήλιο 

 

Την αποτελεσματική συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου μέσα από παρεμβάσεις, προγραμματικές συμφωνίες, έργα και δράσεις, επαναβεβαίωσαν σε στην Λάρισα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας   Κων. Αγοραστός και ο αντιδήμαρχος Ν. Πηλίου και υποψήφιος δήμαρχος Μιλτ. Παπαδημητρίου.

Στη στην οποία συμμετείχε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη της ομάδας πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο “Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία”  Παν. Ξυράφης, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των συνεργειών που δημιουργούν αναπτυξιακή δυναμική.

Ειδικά για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου,  συμφωνήθηκε όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας εντάξει στο πρόγραμμα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Βορείων Σποράδων, σημαντικά έργα για  υποδομές και  αναπλάσεις στο νησί Τρίκερι.

“Τα μας έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία για την Περιφέρεια”, ανέφερε ο κ. Αγοραστός, επισημαίνοντας παρεμβάσεις σε υποδομές που έγιναν στο νησί Τρίκερι και πρόσθεσε πως οι και τα έργα της ΟΧΕ θα ενισχύσουν την οικονομία της επισκεψιμότητας,  θα θωρακίσουν το φυσικό περιβάλλον και θα δημιουργήσουν σημαντικές υποδομές.”

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μ. Παπαδημητρίου, έθεσε στη συζήτηση και το ζήτημα της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια των μελετών για τη σύνδεση των περιοχών της Γατζέας, της Κορώπης και της Αφήσσου με τον βιολογικό Καλών Νερών, ώστε να θωρακιστεί περιβαλλοντικά ένα μεγάλο τμήμα του Παγασητικού, λαμβάνοντας τη σχετική δέσμευση του κ. Αγοραστού.

Εξ’ άλλου, τονίστηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης στα χρηματοδοτικά προγράμματα των αλιευτικών καταφυγίων Αγ. Κυριακής και Πλατανιά, καθώς για το πρώτο ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και νομιμοποιήθηκαν τα κρηπιδώματα και για το δεύτερο εκκρεμεί η εξέταση προσφυγής πολιτών κατά του έργου, με την Περιφέρεια και τον Δήμο να συμφωνούν στην ανάγκη αναβάθμισης του καταφυγίου στον Πλατανιά.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

  • Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό #ΑττικήΟδός - https://t.co/1gK1w1FyzU -

"Αλιεύοντας" την είδηση