Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Νέα εποχή για το Ψηφιακό Μουσείο και το Μουσείο Μινιατούρας στην Τσαγκαράδα
Νέα εποχή για το Ψηφιακό Μουσείο και το Μουσείο Μινιατούρας στην Τσαγκαράδα

Νέα εποχή για το Ψηφιακό Μουσείο και το Μουσείο Μινιατούρας στην Τσαγκαράδα

Νέο ξεκίνημα για το Ψηφιακό και το Μουσείο Μινιατούρας  στην Τσαγκαράδα, μια δομή που ενισχύει την τουριστική ταυτότητα της περιοχής και προσφέρει παράλληλα στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Το καινοτόμο Μουσείο άρχισε τη λειτουργία του το 2008 στο ανακαινισμένο κτίριο της ιστορικής  Αχιλλοπουλείου Εμπορικής Σχολής που ιδρύθηκε το 1903 και λειτούργησε αδιάλειπτα, ακόμα και κατά την διάρκεια των πολέμων, μέχρι το 1967. Πρόκειται για ένα Εικονικό Μουσείο, τα εκθέματα και οι πολιτισμικές παραστάσεις του οποίου προβάλλονται διαδραστικά σε ψηφιακή τρισδιάστατη μορφή και με φωτορεαλισμό.

Επίσης δημιουργούνται και φυσικά εκθέματα σε μορφή μινιατούρας που προβάλλονται στον χώρο του Μουσείου. Τα αντικείμενα αναδεικνύουν την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και δίνουν μία εικόνα από την ζωή και τις ασχολίες των κατοίκων της.

Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου προχώρησε πρόσφατα σε συντήρησης και όπως τονίζει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου-Κ.Ε.ΔΗ.ΖΑ.Μ.  Γιάννης Μούτος, “το Μουσείο μπορεί να αποτελέσει ένα αξιόλογο  τοπόσημο, πόλο έλξης επισκεπτών και να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Βούληση του δημάρχου  Παν. Κουτσάφτη και γενικότερα της Δημοτικής Αρχής, είναι το Μουσείο να αναπτύξει εξωστρέφεια με δράσεις προς την τοπική κοινωνία, την εκπαιδευτική κοινότητα κ.α.

Παράλληλα να ενισχύσει τη θέση του στον χάρτη των αξιοθέατων και των Μουσείων, να αναπτύξει συνεργασίες κ.λπ.”

Όσοι επιθυμούν επίσκεψη – ξενάγηση στο Μουσείο, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 6907071326.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση