Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Να δρομολογηθεί άμεσα η κατασκευή 3 γεφυρών ζήτησε στην επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου
Να δρομολογηθεί άμεσα η κατασκευή 3 γεφυρών ζήτησε στην επικοινωνία  με τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου

Να δρομολογηθεί άμεσα η κατασκευή 3 γεφυρών ζήτησε στην επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου

 

Την άμεση δρομολόγηση διδικσίας κατασκευής τριών γεφυρών στα σημεία όπου σήμερα διακόπτεται η κυκλοφορία στο κεντρικό οδικό δίκτυο, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου στη διάρκεια τηλεφωνικής ς με πρωτοβουλία του  Κυρ. Μητσοτάκη.

Με ιεραρχημένες τις παρεμβάσεις που απαιτούνται κυρίως στις υποδομές, ο Δήμαρχος ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον του να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τους ρυθμούς αποκαταστάσεων, παρουσίασε τις κορυφαίες προτεραιότητες και ζήτησε την ισχυρή αρωγή της Κυβέρνησης και με τις Ένοπλες Δυνάμεις, (Μονάδα Μελετών και Κατασκευών – ΜΟΜΚΑ).

Παράλληλα, ο Παν. Κουτσάφτης, τόνισε την ανάγκη να υποστηριχτεί ο σχεδιασμός αποκαταστάσεων του Δήμου με έκτακτες πιστώσεις, διάθεση μηχανημάτων και προσωπικού ώστε να στηριχτεί γρήγορα, πολύπλευρα και αποτελεσματικά η τοπική κοινωνία και συνοχή καθώς και η τοπική , κυρίως στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό- υπηρεσίες.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, ο τόπος δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά από ακραία καιρικά φαινόμενα και τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και η συνδρομή της Πολιτείας, πρέπει να ανταποκρίνεται στο μέγεθος της νέας καταστροφής που έπληξε τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης και στο αγροτικό δίκτυο

Με περισσότερα από 20 έργου, στα οποία προστίθενται συνεχώς περισσότερα από περιοχές και εκτός , γίνονται οι αποκαταστάσεις στο αγροτικό δίκτυο καθώς και στα εσωτερικά δίκτυα των χωριών του Δήμου.

Με τις ίδιες ταχύτητες, γίνονται και οι αποκαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης, οι καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων και δρόμων από φερτές ύλες ή κατολισθήσεις ενώ και η αποκομιδή απορριμμάτων ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της με τον Δήμο να εξετάζει εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Βόλου καθώς τα μεγάλα απορριμματοφόρα όπως και άλλα βαρέα , δεν διέρχονται από την γέφυρα «Γαλανόρεμα» λίγο πριν την είσοδο Ζαγοράς.

Τέλος, οι υπηρεσίες του Δήμου και η ηλεκτρονική ιστοσελίδα του https://www.dimos-zagoras-mouresiou.gr/ παρέχουν σε , πληροφορίες, ενημερωτικούς οδηγούς και έντυπα για δηλώσεις ζημιών και αρωγής.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση