Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Μηνυτήρια αναφορά του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου για καταστροφές καλλιεργειών
Μηνυτήρια αναφορά του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου για καταστροφές καλλιεργειών

Μηνυτήρια αναφορά του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου για καταστροφές καλλιεργειών

Aπό την ανεξέλεγκτη βοσκή βοοειδών

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου κατέθεσε σήμερα ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης ζητώντας την ποινική δίωξη ιδιοκτητών βοοειδών τα οποία βόσκουν ανεξέλεγκτα, προξενώντας καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Στην αναφορά του, ο κ. Κουτσάφτης αναφέρει: “Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,
Είμαι Δήμαρχος του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Το τελευταίο δεκαήμερο του μηνός Αυγούστου του έτους 2018, μέχρι και σήμερα, περιφέρονται ελεύθερα και χωρίς επιτήρηση στην Κτηματική Περιφέρεια Ζαγοράς – Μουρεσίου, αδέσποτα ζώα μεγάλου όγκου και σε αριθμό που δεν είναι ευχερές να διαπιστωθεί, πάντως πολυάριθμα, τα οποία έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες, ιδίως στα κτήματα που καλλιεργούνται πατάτες και στα κτήματα που καλλιεργούνται μηλιές.
Οι εν λόγω καλλιέργειες αποτελούν το μοναδικό βιοποριστικό μέσο των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Επίσης, τα ίδια ζώα, κυκλοφορούν κατά την νύχτα και ήμερα στον εθνικό δρόμο Ζαγοράς – Βόλου, με να απειλείται η πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων με ολέθριες συνέπειες στους χρήστες της οδού.

Τα ανήκουν σε κτηνοτρόφους της περιοχής Δράκειας Πηλίου και έχουν επικίνδυνα ελαττώματα, καθόσον καταστρέφουν συστηματικά καλλιέργειες, περιφράξεις και αποτελούν κίνδυνο για την οδική κυκλοφορία και ασφάλεια.

Κατά το παρελθόν έχουν προκληθεί μεγάλης εκτάσεως ζημιές σε αγροκτήματα της Κτηματικής Περιφέρειας Δράκειας από βοοειδή, τα οποία επίσης ανήκουν στους ίδιους κτηνοτρόφους, οι οποίοι τα αφήνουν να περιφέρονται αδέσποτα και χωρίς επιτήρηση, καθώς επίσης παραλείπουν να λάβουν μέτρα για την αποτροπή βλαβών σε καλλιέργειες, αντικείμενα και ανθρώπους .

Επειδή όποιος αφήνει να περιφέρεται ελεύθερα άγριο ζώο ή ζώο που έχει επικίνδυνα ελαττώματα, καθώς και όποιος παραλείπει να πάρει προφυλακτικά μέτρα που απαιτούνται για να αποτραπούν οι βλάβες από τέτοια ζώα, εκτός από την κοινωνική αναστάτωση που προκαλεί, την προκλητική αδιαφορία που επιδεικνύει για το κοινωνικό σύνολο και τους υπόλοιπους χρήστες του περιβάλλοντος διαπράττει και ποινικά αδικήματα.

Για τους λόγους αυτούς και λόγω της εξαιρετικής σημασίας που έχει για την ασφάλεια των καλλιεργειών και των κατοίκων της περιοχής η εν λόγω υπόθεση, σε συνδυασμό με την προκλητική αδιαφορία των ιδιοκτητών των ζώων, καθώς και τη ρητή επιφύλαξη του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, μηνύω αυτούς ενώπιόν σας και ζητώ την άσκηση ποινικής δίωξης.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση