Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Μιλτιάδης Παπαδημητρίου: Χρεώνει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου με δάνειο η Δημοτική Αρχή Μιτζικού
Μιλτιάδης Παπαδημητρίου: Χρεώνει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου με δάνειο η Δημοτική Αρχή Μιτζικού

Μιλτιάδης Παπαδημητρίου: Χρεώνει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου με δάνειο η Δημοτική Αρχή Μιτζικού

Σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Νοτίου Πηλίου Μιλτιάδης Παπαδημητρίου αναφέρει τα εξής: “Παρά την σιγή ιχθύος της δημοτικής αρχής του κ. Μιτζικού ενημερωθήκαμε μέσα από το υπουργείο Εσωτερικών τη χρηματοδότηση για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου Νοτίου Πηλίου με το ποσό των 1.200.000,00 (ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ευρώ).

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού αφορά δανειοδότηση του Δήμου Νοτίου Πηλίου και αποπληρωμή του σε 72 δόσεις με αρχή την 1/01/2022.

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είχαν καμία ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή το τελευταίο διάστημα για τις προθέσεις τους να χρεώσουν τον δήμο με νέο δάνειο.

Το τελευταίο δάνειο είχε συναφθεί το 2009 από τον τέως δήμαρχο Αφετών κ. Κουτσοφλίνη Θεόδωρο ύψους 1.000.000 ευρώ (ένα εκατομμύριο) περίπου.

Από την σύσταση του ο Δήμος Νοτίου Πηλίου το 2010 αποπλήρωνε τα προηγούμενα δάνεια και τις υποχρεώσεις των τέως δήμων ύψους περίπου 8.000.000,00 (οκτώ εκατομμυρίων ευρώ) χωρίς να χρεώσει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου ούτε ένα ευρώ με την σύναψη καινούργιων δανείων.

Καλούμε τον δήμαρχο κ. Μιτζικό, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Παρρησιάδη αλλά και τις όποιες άτυπες επιτροπές της Δημοτικής Αρχής για την διαχείριση των Οικονομικών του Δήμου να δώσουν εξηγήσεις για το γεγονός της σύναψης νέου δανείου.

Να δώσουν εξηγήσεις για την οικονομική διαχείρισή τους τον τελευταίο χρόνο και για το πώς απέκτησε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου μέσα σε ένα χρόνο, 1.200.000,00 (ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ευρώ) ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις .

Να απαντήσουν για ποιο λόγο δεν προχώρησαν σε πληρωμές από τα ταμειακά διαθέσιμα καθώς και τις εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για αποπληρωμή τιμολογίων τα οποία ανέρχονταν κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους σε ποσό πάνω του ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ ενώ οι υποχρεώσεις ήταν πολύ μικρότερες.

Τέλος θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στους δημότες του Νοτίου Πηλίου πως είναι δυνατόν πριν από 3 μήνες να δαπανούν 70.000,00 (εβδομήντα χιλιάδες ευρώ) από χρήματα του Δήμου για αγορά πολυτελών αυτοκινήτων για να μετακινούνται δήμαρχος και αντιδήμαρχοι και σήμερα να χρεώνουν το Δήμο Νοτίου Πηλίου με δάνεια.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τέσσερα νέα έργα για την πόλη του Βόλου ενέκρινε ο περιφερειάρχης με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας… - https://t.co/L7eHN0LhHz -

  • Συνελήφθησαν αλλοδαποί στον Διεθνή Αερολιμένα Σκιάθου - https://t.co/d5gO3IDkzu -

  • Έξι νέα θετικά κρούσματα Covid 19 σε Σκόπελο, Λάρισα και Καρδίτσα - https://t.co/GVzYfHHSjc -

"Αλιεύοντας" την είδηση