Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Μιλτ. Παπαδημητρίου: Και δάνειο παίρνει ο Δήμος Ν. Πηλίου και αρνείται απολογισμό για οικονομικά
Μιλτ. Παπαδημητρίου: Και δάνειο παίρνει ο Δήμος Ν. Πηλίου και αρνείται απολογισμό για οικονομικά

Μιλτ. Παπαδημητρίου: Και δάνειο παίρνει ο Δήμος Ν. Πηλίου και αρνείται απολογισμό για οικονομικά

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Νοτίου Πηλίου  αναφέρει τα εξής: “Ύστερα από την τετραήμερη αναζήτηση του για τα Αιολικά πάρκα (άμεσα του το παραδώσαμε σε γνώση του !!!) αδιάβαστος πιάνεται για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου λέγοντας μάλιστα και ψέματα.

Διαψεύδουμε τον κ. Μιτζικό ότι τάχα δεν υπάρχει προς υπογραφή δάνειο. Ενημερώνουμε τον κ. Μιτζικό ότι στην λίστα των Δήμων που δανειοδοτούνται με επαχθείς όρους από το Υπουργείο Εσωτερικών περίοπτη θέση στην 20η σειρά έχει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Το ποσό προς δανειοδότηση σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Εσωτερικών ανέρχεται στο ύψος των 1.203.845,00 ευρώ εκ τον οποίο σε ποσοστό 60% αποτελεί δανειακή με αριθμό δόσεων από 48 έως 72 αρχόμενης από 01/01/2022 που σημαίνει με απλά λόγια ότι τα θα εισπράττονται από την σημερινή Δημοτική Αρχή και θα πληρώνονται από τις επόμενες Δημοτικές αρχές.

Ειδικά ο δεύτερος όρος της δανειακής ς που αναφέρει ότι τυχόν νέες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις αυτόματα θα συνεπάγεται μείωση της ς κατά 25%, σημαίνει οικονομικό στραγγαλισμό του Δήμου. Καλούμε τον κ. Μιτζικό να το ξανασκεφτεί, να μην ακολουθήσει το λάθος παράδειγμα των Δημοτικών Αρχών του τέως Δήμου Αφετών υποθηκεύοντας για άλλη μια φορά ακόμη το των παιδιών μας.

Ως προς το ύψος των οφειλών αλλά και των ταμειακών διαθεσίμων και απαιτήσεων που κληρονόμησε την 01/09/2019 αντί να αναλώνεται στην ψυχοφθόρα γι΄αυτόν παραπληροφόρηση, τον ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας από 01/01/2011 τηρεί Διπλογραφικό Λογιστικό σύστημα. Εάν δεν το γνωρίζει να ενημερωθεί γι΄αυτό, τον καλούμε απλά να ζητήσει ένα ισοζύγιο από την οικονομική του υπηρεσία και μόνο.

Επανειλημμένα το έχουμε αιτηθεί από τον ίδιο αλλά αρνείται να μας το παραδώσει,(τι θέλει να κρύψει άραγε;)

Η τελευταία αίτηση μας έχει κε Δήμαρχε το υπ΄αρίθμ. 4731/8-4-2020 πρωτόκολλο (για να μην την ψάχνεται) όπου εκεί ζητούνται αναλυτικά όλες οι προς προμηθευτές, αιρετούς, τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και η συσχέτισή τους με τις αντίστοιχες ΕΑΔ, και εκεί θα διαπιστώσει τις , τα υπόλοιπα των δανείων (από την εποχή προ του 2010) καθότι στην περίοδο 2010-2019 δεν συνάφθηκε ούτε ένα ευρώ δάνειο, καθώς και τα ταμειακά , αλλά και το ύψος των απαιτήσεων περιόδου έως 31/08/2019 που έχουν εισπραχθεί ή θα εισπραχθούν από την νύν Δημοτική Αρχή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση