Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Μιχ. Μιτζικός: Ομόφωνα αντίθετοι στη δημιουργία αιολικού πάρκου στο Δήμο Νοτίου Πηλίου
Μιχ. Μιτζικός: Ομόφωνα αντίθετοι στη δημιουργία αιολικού πάρκου στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Μιχ. Μιτζικός: Ομόφωνα αντίθετοι στη δημιουργία αιολικού πάρκου στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

 

Σύσσωμοι κατά της τοποθέτησης αιολικού πάρκου είναι φορείς και πολίτες του Δήμου Νοτίου Πηλίου, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να εγκατασταθεί καμία ανεμογεννήτρια στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Για το λόγο αυτό σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικού και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Παπαδημητρίου, Γραμμένου και Κωνσταντινάκη και συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα και αποφασίστηκε ομόφωνα να εξαντληθεί κάθε ένδικο μέσο για την αποτροπή εγκατάστασης αιολικού πάρκου στην περιοχή.

Επίσης καλούν τους βουλευτές της Μαγνησίας να ενσκήψουν στο θέμα και να καταθέσουν τροπολογία στη Βουλή προκειμένου να εξαιρεθεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου από τις περιοχές δημιουργίας αιολικών πάρκων.

Στο πλαίσιο αυτό καλούν και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και του να σταθούν αρωγοί  ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Δήμο, που θα προκαλέσει αλλοίωση του φυσικού κάλλους της περιοχής.

Τέλος καλούνται σε εγρήγορση οι κάτοικοι και οι Επιτροπές Πολιτών ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνουν αιολικά πάρκα στην περιοχή και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον περασμένο Δεκέμβριο» επανέλαβε ο δήμαρχος Μιχ. Μιτζικός, αναφορικά με την έγκριση αδειών παραγωγής σε δύο σταθμούς αιολικής ενέργειας στο Νότιο Πήλιο συνολικής ισχύος 6 μεγαβάτ από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και πρόσθεσε: “Είμαστε αντίθετοι στα αιολικά πάρκα, τόσο στις Αφέτες όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, όπως έχουμε εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή μας και στην ύπαρξη ιστού εταιρείας για μετρήσεις”.

Ο δήμαρχος είπε  ακόμη  ότι θα επιδιωχθεί συνάντηση άμεσα με τους αρμόδιους στην Ανεξάρτητη Αρχή – ΡΑΕ και πρόσθεσε : “Όπως απετράπη η τοποθέτησή τους στη Σηπιάδα έτσι και τώρα θα αποτρέψουμε την τοποθέτησή τους στις Αφέτες. Έχουμε ενιαίο μέτωπο στο Δημοτικό Συμβούλιο κι είμαστε ενάντια σε όλο αυτό που γίνεται. Το 2012 ελήφθη μια απόφαση, λάθος κατά τη γνώμη μου, που άνοιξε την κερκόπορτα για το θέμα αυτό”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση