Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Μέτρα ανακούφισης επιχειρήσεων από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου
Μέτρα ανακούφισης επιχειρήσεων από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Μέτρα ανακούφισης επιχειρήσεων από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Την στήριξη της επιχειρηματικότητας με τη λήψη μέτρων ανακουφιστικού χαρακτήρα σε πρώτη φάση, αποτυπώνουν οι αποφάσεις που έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Ο δήμαρχος Παν. Κουτσάφτης επισημαίνει πως η συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στον δύσκολο αγώνα επιβίωσης των επιχειρήσεων, δεν περιορίζεται σε εφαρμογή μέτρων τα οποία έχει νομοθετήσει η για τον περιορισμό των συνεπειών από την πανδημία.

“Με συνεργασίες μέσα στην κρίση της πανδημίας, διαμορφώνουμε τις συνθήκες για να παραμείνει ζωντανή η επιχειρηματικότητα, με κοινωνική συνοχή και ισχυρές αντοχές.

Στέλνουμε το μήνυμα και στους καταστηματάρχες, τις επιχειρήσεις, τους πως η Δημοτική Αρχή  βρίσκεται και σε αυτή τη δοκιμασία δίπλα τους.

Στην πρώτη γραμμή με αντίπαλο πρωτοφανείς καταστροφές από ακραία , καταφέραμε όλοι μαζί να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία.

Με την ίδια ανεξάντλητη θέληση, συνεχίζουμε και στη μάχη με τον κορωναϊό και τις συνέπειές του στην οικονομία και την κοινωνία.

Μπορούμε στα δύσκολα και θα δώσουμε έναν ακόμη αγώνα, ενώνοντας όλες τις δυνάμεις.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίσαμε την απαλλαγή των τελών καθαριότητας και φωτισμού για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού CONID 19.

Επίσης την απαλλαγή τελών κοινοχρήστων χώρων για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού CONID 19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινοχρήστου χώρου.

Δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτές τις αποφάσεις.

Εκτιμούμε κάθε μέρα τις συνέπειες της κρίσης, εξετάζουμε προτάσεις όπως παρουσιάζονται και από τις υπόλοιπες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχεδιάζουμε δράσεις και διεκδικούμε από την Πολιτεία πόρους για στοχευμένες ενέργειες.

Σταδιακά, ξεδιπλώνουμε το σχέδιό μας με όρους οικονομικής βιωσιμότητας και θα είμαστε σε διαρκή εκτίμηση και των παρεμβάσεων”, κατέληξε ο κ. Κουτσάφτης.

Έντονη διαμαρτυρία από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για την υποτυπώδη τραπεζική εξυπηρέτηση της περιοχής

Την έντονη διαμαρτυρία του προς τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς της κυβέρνησης καθώς και την Τράπεζα της Ελλάδος, διατυπώνει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου για την υποτυπώδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τραπεζική εξυπηρέτηση στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου.

Παράλληλα, σε συνεργασία με οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής, θα εξεταστεί ένας νέος οδικός χάρτης, ο οποίος θα προσφέρει σύγχρονες και βιώσιμες λύσεις παροχής αναβαθμισμένων τραπεζικών υπηρεσιών.

Ήδη, επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίες ασφυκτιούν στο σχεδόν μονοπωλιακό τραπεζικό , με διαρκή υποβάθμιση των τραπεζικών υπηρεσιών προς εταιρίες και φυσικά πρόσωπα, αναζητούν νέες, υγιείς συνεργασίες με πιστωτικά ιδρύματα για να υποστηρίξουν το επιχειρηματικό γίγνεσθαι και την πρόοδο.

Ο δήμαρχος Παν. Κουτσάφτης εξέφρασε στην Τράπεζα Πειραιώς την έντονη δυσαρέσκεια της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας για το επίπεδο των υπηρεσιών της, τονίζοντας σε υψηλούς τόνους πως η επίκληση υποστελέχωσης, δεν γίνεται πλέον αποδεκτή.

“Η τραπεζική εξυπηρέτηση στην περιοχή μας, υποβαθμίζεται διαρκώς σε αντίθεση με τις ανάγκες συνδημοτών μας, επαγγελματιών και επιχειρήσεων, επισκεπτών, παραγωγικών δυνάμεων οι οποίες δημιουργούν, αναπτύσσονται και ενισχύουν την τοπική οικονομία.

Στις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες της πανδημίας, η υπομονή μας, η ανοχή όλων εξαντλήθηκε.

Οι τραπεζικές στην περιοχή μας αντί να στηρίξουν την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα, απουσίαζαν εκκωφαντικά , προκαλώντας πολλά προβλήματα με απροσδιόριστες οικονομικές συνέπειες.

Ο έλεγχος και ο προσδιορισμός ευθυνών, είναι αρμοδιότητα ελεγκτικών Αρχών και της Δικαιοσύνης, επισημαίνει ο δήμαρχος και συμπληρώνει: “Δεν μένουμε σε διαμαρτυρίες, , σε αναφορές.

Τονίσαμε με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέψουμε να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση η οποία υπονομεύει την αναπτυξιακή προσπάθεια.

Ζητάμε από την , την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, όλους τους συναρμόδιους φορείς, να προτείνουν άμεσα την νέα στην τραπεζική εξυπηρέτηση των χιλιάδων συμπολιτών και επιχειρήσεων της περιοχής μας.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

  • H Λυρική στη Σκιάθο #ΕθνικήΛυρικήΣκηνή - https://t.co/fVAcKKVzkY -

"Αλιεύοντας" την είδηση