Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Μετά το Πάσχα η αποκατάσταση της γέφυρας Ζαγοράς
Μετά το Πάσχα η αποκατάσταση της γέφυρας Ζαγοράς

Μετά το Πάσχα η αποκατάσταση της γέφυρας Ζαγοράς

Μετά πό που προκάλεσε η ντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, με το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου να υπάρχει συναίνεση στις εξελίξεις του έργου αποκατάστασης της ς Ζαγοράς, συμφωνήθηκε μετά από πρόταση της κ. Κολυνδρίνη, να μην διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της περιοχής, κατά την διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Η Θεσσαλίας, αφουγκραζόμενη το αίτημα των αγροτών και του Αγροτικού Συλλόγου για την απρόσκοπτη μετακίνηση της παραγωγής μήλων, που θα γίνει κατά τους χειμερινούς μήνες, προτίθεται να διακόψει προσωρινά τις προκειμένου να μην διακοπεί η κυκλοφορία κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω διέλευσης βαρέων φορτηγών οχημάτων για την διακίνηση της φετινής παραγωγής των μήλων. Σημειωτέον ότι για να ολοκληρωθεί το έργο απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διακοπή της κυκλοφορίας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιλαμβανόμενη ότι, η όποια διακοπή της κυκλοφορίας θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην τοπική οικονομία και στη διακίνηση της φετινής παραγωγής των μήλων, συναινεί στην προσωρινή αναστολή των εργασιών του έργου αποκατάστασης της ς Ζαγοράς. Οι όποιες ανασταλούν θα ξεκινήσουν και πάλι αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα και θα συνεχισθούν απρόσκοπτα, αφού τότε θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας για είκοσι (20) μέρες προκειμένου να κατασκευασθούν εγκάρσιες τάφροι και να παραδοθεί ο δρόμος.

Σε της η και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Κρίναμε ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή προέχει η τόνωση της τοπικής οικονομίας με την διακίνηση των μήλων και καστάνων από τους παραγωγούς της περιοχής και για αυτό συναινούμε στο να ανασταλεί μέρος των εργασιών του έργου αποκατάστασης της γέφυρας που απαιτούν τη διακοπή της κυκλοφορίας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά τις γιορτές του Πάσχα, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τη γέφυρα και να κάνουμε ακόμη πιο ασφαλές το οδικό δίκτυο της περιοχής».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση