Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Μεγάλη συμμετοχή στο διευρυμένο ΔΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου για τους δασικούς χάρτες
Μεγάλη συμμετοχή στο διευρυμένο ΔΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου για τους δασικούς χάρτες

Μεγάλη συμμετοχή στο διευρυμένο ΔΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου για τους δασικούς χάρτες

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση δημοτών και παραγωγών στην διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου την Κυριακή στη προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα με τις αναρτήσεις των δασικών χαρτών και τις που θα εκφραστούν από την τοπική κοινωνία.

Στη συνεδρίαση, ο δήμαρχος  Παν. Κουτσάφτης, ενημέρωσε το Σώμα και τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της διαδικασίας ανάρτησης και έκφρασης αντιρρήσεων, επισημαίνοντας πως ισχύει στο ακέραιο η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου για άμεση της ανάρτησης των δασικών χαρτών και ανάκληση των ήδη αναρτηθέντων, ώστε να δοθεί ο χρόνος ενημέρωσης των πολιτών και να διορθωθούν όλες οι ανακρίβειες τα λάθη και οι παραλήψεις πριν την νέα ανάρτησή τους.

Το πρόβλημα με αμφιλεγόμενες εκτάσεις στον Δήμο αφορά πολλούς ιδιοκτήτες και ζητήθηκε η επαγρύπνηση όλων όσοι θίγονται από τους νέους δασικούς χάρτες.

Στη διευρυμένη συνεδρίαση στη διάρκεια της οποίας υπήρξαν και σημεία έντασης, συμμετείχαν οι βουλευτές  Αλεξ. Μεϊκόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ),  και Παν. Ηλιόπουλος (Χρυσή Αυγή) με τον κυβερνητικό βουλευτή να αναγγέλλει βελτιωτικές τροπολογίες οι οποίες θα κατατεθούν το προσεχές διάστημα στη Βουλή για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που ανέδειξε η εφαρμογή της διαδικασίας ανάρτησης.

Ο  Αλεξ. ανέφερε πως εντός της εβδομάδας θα είναι έτοιμες οι τροπολογίες και ζήτησε από όλους να περιμένουν να ενημερωθούν για το περιεχόμενο των τροπολογιών του Υπουργείου και στη συνέχεια να επανεκτιμήσουν τη στάση τους, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή.

Εποικοδομητικές ήταν και οι τοποθετήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης όπως και των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα να αναμένει τις τροπολογίες, να εξετάσει ποιά θέματα αντιμετωπίζουν και πως διαμορφώνεται τελικά η διαδικασία.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση