Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Μεγάλη η ζημιά στη μηλοπαραγωγή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου
Μεγάλη η ζημιά στη μηλοπαραγωγή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου

Μεγάλη η ζημιά στη μηλοπαραγωγή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου

Ζημιά σε ποσοστό 50% υπέστη η η παραγωγή των μήλων στη , από το του καλοκαιριού και αυτό της περασμένης Παρασκευής, υποβαθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό και την ποιότητά τους.

Χθες την περιοχή επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ ενώ όπως δήλωσε στην ο αντιδήμαρχος ς-Μουρεσίου Απ. Κοντογιώργος βρέχει καταρρακτωδώς από χθες το πρωί με αποτέλεσμα να έχει υποστεί μεγάλη ζημιά η αγροτική οδοποιία και θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει η συγκομιδή των μήλων, ό,τι έχει απομείνει.

Ο κ. Κοντογιώργος ανέφερε ότι η ζημιά στα από το της περασμένης Παρασκευής έγινα στα ορεινά της Ζαγοράς ενώ ήδη το χαλάζι του καλοκαιριού είχε καταστρέψει την παραγωγή ολοκληρωτικά στο Πουρί και λιγότερο σε Μακρυρράχη και Ανήλιο. «Η καταστροφή των μήλων στα ορεινά της Ζαγοράς είναι μεγάλη, είναι η περιοχή που δεν είχε πληγεί προηγουμένως και είχε την καλύτερη ποιότητα που περίμενε τ ο συνεταιρισμός. Στην περιοχή Βλαχοχφα στο Πουρί, ό,τι δεν είχε καταστραφεί από ο χαλάζι το κατέστρεψε ο αέρας», ανέφερε ο κ. Κοντογιώργος.

Επίσης είπε ότι η ήδη έχει φροντίσει για συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη τον οποίο θα ενημερώσει σχετικά την ερχόμενη εβδομάδα. “Θα ζητήσουμε να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι αγρότες καθώς υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να βγάλουν ούτε τα έξοδά τους, ειδικά στην περιοχή του Πουρίου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως τα που έχουν καταστραφεί τα παίρνει έναντι ελάχιστου τιμήματος ο Συνεταιρισμός Ζαγοράς και τα πουλάει σε εργοστάσια που κάνουν χυμούς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση