Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Μεγάλη η ζημιά στη μηλοπαραγωγή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου
Μεγάλη η ζημιά στη μηλοπαραγωγή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου

Μεγάλη η ζημιά στη μηλοπαραγωγή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου

Ζημιά σε ποσοστό 50% υπέστη η η παραγωγή των μήλων στη Ζαγορά, από το χαλάζι του καλοκαιριού και αυτό της περασμένης Παρασκευής, υποβαθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό και την ποιότητά τους.

Χθες την περιοχή επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ ενώ όπως δήλωσε στην ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Απ. Κοντογιώργος βρέχει καταρρακτωδώς από χθες το πρωί με να έχει υποστεί μεγάλη ζημιά η και θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει η συγκομιδή των μήλων, ό,τι έχει απομείνει.

Ο κ. Κοντογιώργος ανέφερε ότι η ζημιά στα μήλα από το χαλάζι της περασμένης Παρασκευής έγινα στα ορεινά της Ζαγοράς ενώ ήδη το χαλάζι του καλοκαιριού είχε καταστρέψει την παραγωγή ολοκληρωτικά στο και λιγότερο σε και Ανήλιο. «Η καταστροφή των μήλων στα ορεινά της Ζαγοράς είναι μεγάλη, είναι η περιοχή που δεν είχε πληγεί προηγουμένως και είχε την καλύτερη ποιότητα που περίμενε τώρα ο συνεταιρισμός. Στην περιοχή Βλαχοχώραφα στο , ό,τι δεν είχε καταστραφεί από ο χαλάζι το κατέστρεψε ο », ανέφερε ο κ. Κοντογιώργος.

Επίσης είπε ότι η δημοτική αρχή ήδη έχει φροντίσει για με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη τον οποίο θα ενημερώσει σχετικά την ερχόμενη εβδομάδα. “Θα ζητήσουμε να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι αγρότες καθώς υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να βγάλουν ούτε τα έξοδά τους, ειδικά στην περιοχή του Πουρίου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως τα μήλα που έχουν καταστραφεί τα παίρνει έναντι ελάχιστου τιμήματος ο Συνεταιρισμός Ζαγοράς και τα πουλάει σε που κάνουν χυμούς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nαυαγοσωστική επιχορήγηση σε ΟΤΑ της Μαγνησίας #ναυαγοσωστικήκάλυψη - https://t.co/cV2wgM8EMG -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές Εξετάσεις #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/Nh8nh2Zwjz -

  • Ν. Καρδούλας: Ανέβηκε 6 θέσεις η Ελλάδα το 2020 #βιώσιμηανάπτυξη - https://t.co/eR2w6SuaaA -

"Αλιεύοντας" την είδηση