Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Μεγάλη η ζημιά στη μηλοπαραγωγή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου
Μεγάλη η ζημιά στη μηλοπαραγωγή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου

Μεγάλη η ζημιά στη μηλοπαραγωγή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου

Ζημιά σε ποσοστό 50% υπέστη η η παραγωγή των μήλων στη Ζαγορά, από το χαλάζι του καλοκαιριού και αυτό της περασμένης Παρασκευής, υποβαθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό και την ποιότητά τους.

Χθες την περιοχή επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ ενώ όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Απ. Κοντογιώργος βρέχει καταρρακτωδώς από χθες το πρωί με αποτέλεσμα να έχει υποστεί μεγάλη ζημιά η αγροτική οδοποιία και θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει η συγκομιδή των μήλων, ό,τι έχει απομείνει.

Ο κ. Κοντογιώργος ανέφερε ότι η ζημιά στα μήλα από το χαλάζι της περασμένης Παρασκευής έγινα στα της Ζαγοράς ενώ ήδη το χαλάζι του καλοκαιριού είχε καταστρέψει την παραγωγή ολοκληρωτικά στο Πουρί και λιγότερο σε Μακρυρράχη και Ανήλιο. «Η καταστροφή των μήλων στα ορεινά της Ζαγοράς είναι μεγάλη, είναι η περιοχή που δεν είχε πληγεί προηγουμένως και είχε την καλύτερη ποιότητα που περίμενε τώρα ο συνεταιρισμός. Στην περιοχή Βλαχοχώραφα στο Πουρί, ό,τι δεν είχε καταστραφεί από ο χαλάζι το κατέστρεψε ο αέρας», ανέφερε ο κ. Κοντογιώργος.

Επίσης είπε ότι η δημοτική αρχή ήδη έχει φροντίσει για συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη τον οποίο θα ενημερώσει σχετικά την ερχόμενη εβδομάδα. “Θα ζητήσουμε να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι αγρότες καθώς υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να βγάλουν ούτε τα έξοδά τους, ειδικά στην περιοχή του Πουρίου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως τα μήλα που έχουν καταστραφεί τα παίρνει έναντι ελάχιστου τιμήματος ο Συνεταιρισμός Ζαγοράς και τα πουλάει σε εργοστάσια που κάνουν χυμούς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση