Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Με 2,5 εκατ. ευρώ συντηρεί το οδικό δίκτυο του νοτίου Πηλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Με 2,5 εκατ. ευρώ συντηρεί το οδικό δίκτυο του νοτίου Πηλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με 2,5 εκατ. ευρώ συντηρεί το οδικό δίκτυο του νοτίου Πηλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δύο σημαντικά οδικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα στο Δήμο Νότιου Πηλίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τους αναδόχους τις συμβάσεις που αφορούν στη συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου Ε.Ο. Βόλου – Μηλέων- Χορεύτρας καθώς και στην Αγ. Τριάδα Μηλέων, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ και την αποκατάσταση ζημιών στα τμήματα Μαλάκι – ατζέα – Καλά Νερά, Αργαλαστή – Ξινοβρύση – Ποτιστικά, Μηλίνα – Τρίκερι, Προμύρι – Κατηγιώργης – Πλατανιάς και Άγιος εώργιος Πινακάτες, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

«Σχεδιάσαμε, μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δ. Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις μας, χρηματοδοτήσαμε, δημοπρατήσαμε και σήμερα υπογράψαμε δυο συμβάσεις για την υλοποίηση δυο σημαντικών οδικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ που αφορούν τη συντήρηση και αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου στο Νότιο .

Πρόκειται για έργα ουσίας που ενισχύσουν την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Κάθε έργο για εμάς αποτελεί μια στοχευόμενη παρέμβαση με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας. Οι σύγχρονοι και ασφαλείς δρόμοι είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ς. Τα έργα αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα καθώς διατηρούν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην πραγματική τοπική ».

Στην υπογραφή των συμβάσεων παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Πολιτικής Γης Κώστας Χαλέβας και οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Θανάσης Λιούπης, Γρηγόρης Ιγγλέσης, Γιώργος Κίτσιος και .

Στοιχεία έργου
• «Άμεση αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο Μηλιές – Ξουρίχτι και στους κάθετους άξονες προς παραλιακούς οικισμούς του Δήμου Νοτίου Πηλίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ

Για την αποκατάσταση των βλαβών προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες στο οδικό δίκτυο:
1. Κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης από κατηγορίας C20/25 και επεκτάσεις υπαρχόντων τοίχων αντιστήριξης για την αντιστήριξη των πρανών ανάντι και κατάντι της οδού, αποκατάσταση φρεατίων καθώς και διαμορφώσεις των εισόδων και εξόδων των τεχνικών από , και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου από σκυρόδεμα C16/20 σε θέσεις που θα υποδείξει η υπηρεσία.
2. Κατασκευή νέων φρεατίων συλλογής επιφανειακών υδάτων
3. Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης με συρματοκιβώτια
4. Κατασκευή πασσαλοσυστοιχιών με ενιαίο κεφαλόδεσμο για σταθεροποίηση των κατολισθήσεων
5. Αποκατάσταση των βλαβών των ερεισμάτων και της υπόβασης – βάσης του οδοστρώματος όπου απαιτείται όπως και αντιστοίχως των ασφαλτικών στρώσεων
6. Αντικατάσταση κατεσμένων και τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας

• «Συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Νοτίου Πηλίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.000. 000 ευρώ

Οι εργασίες αφορούν την ανακατασκευή, τη συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών των ασφαλτικών στρώσεων σε συνεχή τμήματα των οδών και σε τοπικές επεμβάσεις (ταπητήδια – λακκούβες) όπου υπάρχει ανάγκη στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΠΕ Μαγνησίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου και θα γίνει διαγράμμιση στα τμήματα που θα γίνει αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων

Οι θέσεις των επεμβάσεων είναι οι παρακάτω: Μαλάκι – Γατζέα – Καλά Νερά, Αργαλαστή – Ξινόβρυση – Ποτιστικά, Μηλίνα – Τρίκερι, Προμύρι – Κατηγιώργης – Πλατανιάς, Άγιος Γεώργιος Πινακάτες.

"Αλιεύοντας" την είδηση