Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Μαρία Σαμαρά: Σε άθλια κατάσταση το δίκτυο ύδρευσης
Μαρία Σαμαρά: Σε άθλια κατάσταση το δίκτυο ύδρευσης

Μαρία Σαμαρά: Σε άθλια κατάσταση το δίκτυο ύδρευσης

«Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το δίκτυο ύδρευσης σε πολλές κοινότητες του Δήμου ς-Μουρεσίου, με ήδη να έχουν σημειωθεί οι πρώτες διακοπές νερού» τονίζει η επικεφαλής της μείζονος ς  Μαρία Σαμαρά.

Το θέμα ανέδειξε η κ. Σαμαρά στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία εξαπέλυσε «πυρά» κατά της δημοτικής για απουσία ενεργειών στην εξασφάλιση ικανοποιητικών ποσοτήτων πόσιμου νερού σε μια περίοδο που η περιοχή έχει ήδη πολλούς επισκέπτες.

Η κ. Σαμαρά ανέφερε τα εξής: «Το δίκτυο ύδρευσης στον Δήμο ς-Μουρεσίου είναι εγκαταλειμμένο με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής. Η εικόνα που αντιμετωπίσουμε καθημερινά είναι αποκαρδιωτική. Σε αρκετά σημεία οι αγωγοί έχουν σπασίματα, με να έχουμε απώλειες νερού, ενώ οι υποδομές βρίσκονται μέσα στα χόρτα και τα χώματα.

Παράλληλα επείγει να υπάρχει καλύτερη σύνδεση των αγωγών με τις πηγές, ώστε το νερό να μην χάνεται και να μην έχουμε τις διακοπές κάθε καλοκαίρι προκαλώντας ταλαιπωρία στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις. Έχουνε περάσει πέντε χρόνια και η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές και ο Δήμος να εξασφαλίσει στους χρήστες επαρκές νερό. Και ας σταματήσουν επιτέλους στην δημοτική αρχή την καραμέλα με τις , όπου εκεί τα χρεώνουν όλα θέλοντας να κρύψουν την γύμνια τους στην διαχείριση των ζητημάτων της καθημερινότητας και ας δουν τις πραγματικές τους ευθύνες».

Αναφορά στην Αποκεντρωμένη για τους υδρονομείς

Εν τω μεταξύ, στην κατάθεση αναφοράς στην θα προχωρήσει η Μαρία Σαμαρά αναφορικά με το θέμα των υδρονομέων.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η κ. Σαμαρά επέκρινε την δημοτική αρχή για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το πολύ σημαντικό και φλέγον ζήτημα της διαχείρισης του νερού, της άρδευσης και της πληρωμής των υδρονομέων.

Όπως επισήμανε «δέκα μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές με απόφαση δημάρχου (5260-13-05-2019) την οποία υπογράφει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος προσλήφθηκαν δεκατέσσερα άτομα ως εποχικοί Υδρονομείς άρδευσης με εργασίας ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης ( μάλιστα η οποία διέπεται αποκλειστικά από τις ειδικές ρυθμίσεις του βασιλικού διατάγματος 1957 περί αστυνομίας αρδευτικών υδάτων).

Μετά από έλεγχο που κάναμε στις κοινότητες και στον τρόπο με τον οποίο εκτελείται η διαδικασία της υδρονομής του νερού ποτίσματος διαπιστώσαμε ότι για τις πηγές από τέσσερις κτηματικές περιφέρειες οι υδρονομείς καμία σχέση δεν έχουν με την διανομή ύδατος στις συγκεκριμένες περιοχές των κοινοτήτων, καθώς γι' αυτές άλλοι είναι οι υδρονομείς τους οποίους πληρώνουν οι παραγωγοί. Θεωρούμε τις ψηφοθηρικού χαρακτήρα και θα διεκδικήσουμε για το δημόσιο συμφέρον, ώστε η υπόθεση να ελεγχθεί αρμοδίως, ενώ ήδη έχουμε ξεκινήσει τη νόμιμη διαδικασία».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση