Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Μ. Παπαδημητρίου: Ανίκανη αλλά κυρίως επικίνδυνη η Δημοτική Αρχή Μιτζικού
Μ. Παπαδημητρίου: Ανίκανη αλλά κυρίως επικίνδυνη η Δημοτική Αρχή Μιτζικού

Μ. Παπαδημητρίου: Ανίκανη αλλά κυρίως επικίνδυνη η Δημοτική Αρχή Μιτζικού

Είναι πρωτοφανές, μια Δημοτική Αρχή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να έχει δημιουργήσει τόσα προβλήματα στη λειτουργία ενός Δήμου.Η ανικανότητα του δημάρχου αλλά και των άμεσων συνεργατών του είναι πλέον εμφανής. Η ανικανότητα όμως είναι το λιγότερο μιας και οι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής σε πολλά θέματα είναι πλέον επικίνδυνοι για ότι έχει καταφέρει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου από την σύσταση του και ακόμη πιο επικίνδυνοι για τον τόπο και τους δημότες του Νοτίου Πηλίου.

Τα παραπάνω αναφέρει σε  δήλωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, ενώ από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου   ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων του επικεφαλής της Αδέσμευτης Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας με τους εκλεγμένους κοινοτικούς και δημοτικούς συμβούλους της παράταξης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις Αφέτες στην Δημοτική Ενότητα Αφετών με παρουσία των δημοτικών συμβούλων  Κουκουμβρή Δημ. και  Ξυράφη Παν., τον πρόεδρο της Κοινότητας Αφετών Τσαμπά Δημήτριο, τους κοινοτικούς συμβούλους Αφετών Μόσχο Απόστολο και Μαμούχα Αθανάσιο, τους κοινοτικούς συμβούλους Συκής  Χατζηζαφειρίου Νικόλαο και  Δουζένη Αικατερίνη και τον κοινοτικό σύμβουλο Νεοχωρίου  Κατσιμπέρη .

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν στην Δημοτική Ενότητα Αφετών αλλά και θέματα γενικότερης λειτουργίας του Δήμου όπου διαπιστώνονται (σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής) βασικές ελλείψεις σε θέματα ζωτικής σημασίας για τους δημότες.

Η αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων όπως η καθαριότητα, η κοπή χόρτων, οι μικροπαρεμβάσεις και οι επιδιορθώσεις μικρών προβλημάτων είναι ανύπαρκτη και βασικά γίνεται μόνο από εθελοντές δημότες.

Η υπόσχεση για την καταβολή μηνιαίως της πάγιας προκαταβολής στα Κοινοτικά Συμβούλια, μετά από πολλές ασάφειες και παλινδρομήσεις του Δημάρχου και των συνεργατών του ουσιαστικά εγκαταλείφτηκε από την Δημοτική αρχή λίγους μήνες μετά από τις προεκλογικές υποσχέσεις τους.

Διαπιστώθηκε ότι θέματα προγραμματισμού που αφορούν έργα στην Δημοτική ενότητα Αφετών που έχουν προγραμματιστεί ή έχουν εξασφαλιστεί τα από την προηγούμενη Δημοτική αρχή έχουν βαλτώσει και σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει συνεργασία, και προγραμματισμός με τους θεσμικά εκλεγμένους συμβούλους.

Δεν υπάρχει καμία για τις της Δημοτικής Ενότητας Αφετών που αφορούν τα υπόλοιπα περίπου 300.000,00 ευρώ (εκπτώσεις των δημοπρασιών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής) από την Επιχορήγηση του 2018 στον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Οι που έχουν ενταχθεί στο Φιλόδημος σε πολλά χωριά του Δήμου Νοτίου Πηλίου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και από τις οποίες δυο προβλέπονται στις Αφέτες και στο Καλαμάκι προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, όπως και όλα τα ενταγμένα έργα που βρήκε έτοιμα για δημοπράτηση η δημοτική αρχή ύψους 14.000.000  ευρώ.

Το ελεύθερο wifi (WiFi4EU) το οποίο είχε εγκριθεί από τον Μάιο του 2019 από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν γνωρίζουμε που θα τοποθετηθεί τελικά και ενημερωνόμαστε από τις λεζάντες του φωτογραφικού υλικού του Δημάρχου που ψευδώς το παρουσιάζει σαν δικό του επίτευγμα.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα των λατομείων και ιδιαίτερα το θέμα της Συκής όπου οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις του κ. Μιτζικού αλλά και των συνεργατών του, έχουν οδηγήσει σε κάθε δυνατότητα επαναφοράς στην κανονικότητα και στην νόμιμη λειτουργία των λατομείων.

Ιδιαίτερα με το τελευταίο έγγραφο προς τον συνεταιρισμό λατόμων Συκής διαφαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει μέσω της δημοπρασίας σε ιδιωτική εταιρία την εκμετάλλευση των λατομείων Συκής.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράσυρση 12χρονου στην Αγριά #παράσυρσημεμηχανάκι - https://t.co/9cEOooXEsB -

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

"Αλιεύοντας" την είδηση