Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Μ. Μιτζικός: Θα εφαρμόσουμε τον θεσμό του τοπικού αστυνόμου στην Αργαλαστή
Μ. Μιτζικός: Θα εφαρμόσουμε τον θεσμό του τοπικού αστυνόμου στην Αργαλαστή

Μ. Μιτζικός: Θα εφαρμόσουμε τον θεσμό του τοπικού αστυνόμου στην Αργαλαστή

Τον θεσμό του «τοπικού αστυνόμου» προτίθεται να εφαρμόσει ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αυτοδιοιηκητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» , προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης στην περιοχή. Μάλιστα, δεσμεύεται για την παραχώρηση χώρου στο Δημαρχείο Αργαλαστής για τη στέγαση στελεχών της Αστυνομίας, καθώς αποτελεί προϋπόθεση από τη σχετική Νομοθεσία.

Όπως αναφέρει ο κ. Μιτζικός «η ελλιπής αστυνόμευση στο Νότιο οφείλεται στο γεγονός ότι ο αριθμός των υπηρετούντων αστυνομικών στο Νοτίου Πηλίου δε φτάνει για μια τόσο μεγάλη περιοχή, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν. Κατ’ επανάληψη έχουν καταγγελθεί κλοπές και άλλα αδικήματα με αποτέλεσμα οι να νιώθουν ανασφαλείς. Άλλωστε, στο .Πηλίου με έδρα τις Μηλιές, ενώ προβλέπεται να υπηρετούν 30 περίπου άνδρες, στην ουσία ο αριθμός τους είναι πολύ μικρότερος, καθώς υπάρχουν αποσπάσεις και άδειες. Επίσης, ένα περιπολικό δεν αρκεί για να αστυνομεύει μια τόσο μεγάλη και «δύσκολη» οδικά περιοχή» προσέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο η λύση του «τοπικού αστυνόμου» θεωρείται σε πρώτη φάση ιδανική για την περιοχή, καθώς θα δώσει «ανάσες» στο . Πηλίου από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί στην και παράλληλα θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών. Άλλωστε, ήδη ο συγκεκριμένος θεσμός εφαρμόζεται με επιτυχία σε πολλές περιοχές της χώρας» συμπλήρωσε.

Να αναφερθεί ότι μεταξύ άλλων στις αρμοδιότητες του  «τοπικού αστυνόμου» είναι να επιλαμβάνεται και να διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών ζητώντας σε περίπτωση αδυναμίας αντιμετώπισης τους, τη συνδρομή της υπηρεσίας του, να ασκεί τα προανακριτικά του καθήκοντα και να προβαίνει στις άμεσες -επείγουσες προανακριτικές πράξεις, να συλλέγει τα απαραίτητα στοιχεία και γενικά κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, μέχρις ότου επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία, να ενημερώνει άμεσα το διοικητή της υπηρεσίας στην οποία υπάγεται διοικητικά για κάθε συμβάν σημαντικού ή επείγοντος χαρακτήρα και λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα αντιμετώπισης του, καθώς και να υποβάλλει, καθημερινά για τη δραστηριότητα του προηγουμένου 24ώρου και ιδίως για συμβάντα τα οποία έλαβαν χώρα στην περιοχή ευθύνης του.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/JM849o2FHY… -

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

"Αλιεύοντας" την είδηση