Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Μ. Μιτζικός: Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης
Μ. Μιτζικός: Καμία  σκέψη  για ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης

Μ. Μιτζικός: Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης

Δέσμευση για ποιοτικό και φθηνό νερό σε όλο το Νότιο Πήλιο

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» και υποψήφιος δήμαρχος Μιχ. Μιτζικός στη συνάντηση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου της περασμένης Πέμπτης ότι δεν είναι στις προθέσεις του να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της άρδευσης. Μάλιστα, παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις του σχετικά με τη διαχείριση του υδατικού αποθέματος της περιοχής, δεσμεύτηκε για τη δημιουργία αντιδημαρχίας ύδρευσης και επανασύσταση μελλοντικά της ΔΕΥΑ Νοτίου Πηλίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί ποιοτικό και φθηνό νερό για όλους τους κατοίκους.

Ο κ. Μιτζικός παρουσίασε τους τρεις βασικούς άξονες για τη διαχείριση του νερού και όπως προαναφέρθηκε, επισήμανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση αναλαμβάνοντας τα ηνία του Δήμου Νοτίου Πηλίου να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση του νερού.
Μάλιστα, τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του η δημιουργία αντιδημαρχίας ύδρευσης- αποχέτευσης και σε μεταγενέστερο χρόνο η επανίδρυση της ΔΕΥΑ Νοτίου Πηλίου, ώστε να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για αποτελεσματικότερη και καλύτερη διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων, με στόχο να εξασφαλιστεί ποιοτικό και φθηνό νερό για όλους τους δημότες.

Αναφερόμενος στο θέμα της άρδευσης ο κ. Μιτζικός δεσμεύτηκε ότι η αρμοδιότητα για τη διαχείριση της άρδευσης θα δοθεί αποκλειστικά στα Τοπικά Συμβούλια.

Για το θέμα της αποχέτευσης ο υποψήφιος δήμαρχος Νοτίου Πηλίου χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός να μην υπάρχει δίκτυο σε έναν Δήμο με πολλούς παραθαλάσσιους οικισμούς και δεσμεύτηκε για την εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη δρομολόγηση και υλοποίηση αντίστοιχων έργων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών #καταμετρήσειςΥδρόβιωνΠουλιών - https://t.co/iK8qYZcUxo -

  • Αιτήσεις ευάλωτων νοικοκυριών για το ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος στον Δήμο Ρήγα Φεραίου… - https://t.co/hGsKWVrApw -

  • Τουρνουά rapid στην ακαδημία σκακιστών Βόλου #ΑκαδημίαΣκακιστώνΒόλου - https://t.co/LYV9Bk7Cea -

"Αλιεύοντας" την είδηση