Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Μ. Μιτζικός: Αδιανόητο να μην έχει ολοκληρωθεί η νέα γέφυρα στον Κάλαμο
Μ. Μιτζικός: Αδιανόητο να μην έχει ολοκληρωθεί η νέα γέφυρα στον Κάλαμο

Μ. Μιτζικός: Αδιανόητο να μην έχει ολοκληρωθεί η νέα γέφυρα στον Κάλαμο

Αποφσισμένος ν δώσει άμεσα λύση στο χρόνιο πρόβλημα με την ολο της κατασκευής νέας γέφυρας στο Κάλαμο, δηλώνει ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» Μιχ. , μετά και την προχθεσινή προσφυγή κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής στον Εισαγγελέα.

«Είναι αδιανόητο τρισήμιση χρόνια τώρα που κατέρρευσε η γέφυρα που συνδέει τα δυο του παραθαλάσσιου οικισμού, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή να μην έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την εργολαβία και οι κάτοικοι να είναι στην ουσία αποκλεισμένοι στο ίδιο το χωριό τους» τονίζει ο κ. .

Στην ουσία στον Κάλαμο δεν υπάρχει για ασθενοφόρο, πυροσβεστικά οχήματα, απορριμματοφόρα και άλλα μεγάλα οχήματα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ζουν τρισήμησι χρόνια στην ανασφάλεια σε περίπτωση που προκύψει έκτακτη ανάγκη.

Προχθές στο έγγραφο που κατέθεσαν στην Εισαγγελία εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καλάμου, κατήγγειλαν τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για «αδιαφορία, κακό συντονισμό, κωλυσιεργία, ανικανότητα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να παραμένει στάσιμη», ενώ επισημαίνουν ότι κάποιες χωματουργικές εργασίες που άρχισαν προ μηνών, έχουν σταματήσει.

Να αναφερθεί ότι τον Μάρτιο του 2016 η γέφυρα κατέρρευσε μετά από ισχυρή νεροποντή και έκτοτε το πρόβλημα δεν επιλύθηκε. Προσωρινά ο Δήμος, είχε ανοίξει διάδρομο, μέσα από τον χείμαρρο, αυτή όμως δεν ήταν λύση. Ο εργολάβος υπέγραψε σύμβαση και αναμενόταν η έναρξη των εργασιών ωστόσο διαπιστώθηκε… αδυναμία προσέγγισης διατρητικών μηχανημάτων και το σταμάτησε πριν καν ξεκινήσει. Κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής διαμαρτύρονταν για τον τρίτο χειμώνα που πέρασαν αποκομμένοι μέσα στο ίδιο το χωριό. Από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου αποφασίστηκε τροποποίηση της μελέτης του υ, αλλά και πάλι οι εργασίες έχουν «κολλήσει», ενώ με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δόθηκε παράταση στην ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Σε δήλωσή του ο κ. Μιτζικός σχετικά με την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατασκευή της νέας γέφυρας στον Κάλαμο τονίζει: «Είναι πραγματικά αδιανόητο τόσα χρόνια να μην έχει καταφέρει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει αυτή την εργολαβία. Έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται κάτοικοι και επαγγελματίες στον Κάλαμο για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν τρισήμιση χρόνια. Δεν θα επιτρέψουμε ως νέα Δημοτική Αρχή να περάσει και τέταρτο καλοκαίρι χωρίς γέφυρα στον Κάλαμο και δεσμευόμαστε να κινηθούμε άμεσα για την ολοκλήρωση του έργου, ώστε να αρθεί ο αποκλεισμός και η των κατοίκων του Καλάμου».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση