Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ολοκλήρωση της γέφυρας στην είσοδο της Ζαγοράς
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ολοκλήρωση της γέφυρας στην είσοδο της Ζαγοράς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ολοκλήρωση της γέφυρας στην είσοδο της Ζαγοράς

 

Στo πλαίσιo κατασκευής της γέφυρας στην είσοδο της Ζαγοράς, από το πρωί της Τετάρτης 12.05.2021 και για διάστημα περίπου 20 ημερών ξεκινούν οι βασικές τελικές  εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα της Ε.Ο., οπότε θα διακοπεί η κυκλοφορία στο ανωτέρω τμήμα.

Η κίνηση των οχημάτων προς Ζαγορά για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιείται από το νότιο οδικό άξονα μέσω Μακρυρράχης-Χορευτού-Ζαγοράς.

Ωστόσο για τα μαθητικά δρομολόγια θα ισχύσουν ειδικές ρυθμίσεις.

Έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα να μη διαταραχθεί η ασφαλής, ταχεία και απρόσκοπτη μετακίνηση των μαθητικών λεωφορείων και των μαθητών από και προς τη Ζαγορά.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία που πραγματοποιούν την στην περιοχή θα σταματούν στην αρχή της γέφυρας και με ευθύνη της Περιφέρειας οι μαθητές θα μεταφέρονται με ασφάλεια στην άλλη πλευρά του δρόμου, όπου θα επιβιβάζονται σε άλλο λεωφορείο και θα μεταφέρονται στα σχολεία  της Ζαγοράς.

Η ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθείται και στην επιστροφή.

Αξίζει να τονιστεί, ότι η της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου πραγματοποιήθηκε ύστερα από διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, τον Δήμο  και τον Συνεταιρισμό, καθώς θεωρήθηκε η πιο ορθή, ώστε να διευκολυνθεί τόσο η αγροτική παραγωγή όσο και ο τουρισμός στην περιοχή.

Επισημαίνεται ότι το έργο της κατασκευής της γέφυρας στην είσοδο της Ζαγοράς, ποσού ύψους 740.000 ευρώ είναι σημαίνουσας σημασίας για την περιοχή της Ζαγοράς και του ευρύτερου Ανατολικού Πηλίου.

Σε δηλώσεις της η και Σποράδων ανέφερε: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των εργασιών της κατασκευής της βασικής εισόδου της Ζαγοράς, ένα έργο ουσίας που ενισχύει την ασφαλή μετακίνηση στο οδικό κύκλωμα του Πηλίου. Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε αιτούμενο πολλών ετών από τους κατοίκους της περιοχής με την Θεσσαλίας να αναλαμβάνει, να υλοποίει και να ολοκληρώνει ένα έργο σημαίνον για την ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου. »

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος #ΑγίουΠνεύματος - https://t.co/9DfeFqYf7n -

  • Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφοίτων και μαθητών #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/hozHN35OLd -

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

"Αλιεύοντας" την είδηση