Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Κων. Μαραβέγιας: Να ενταχθούν στον «Φιλόδημο» οι μελέτες για τη νομιμοποίηση λιμενικών υποδομών στο Νότιο Πήλιο
Κων. Μαραβέγιας: Να ενταχθούν στον «Φιλόδημο» οι μελέτες για τη νομιμοποίηση λιμενικών υποδομών στο Νότιο Πήλιο

Κων. Μαραβέγιας: Να ενταχθούν στον «Φιλόδημο» οι μελέτες για τη νομιμοποίηση λιμενικών υποδομών στο Νότιο Πήλιο

Την ένταξη έργου που αφορά στην εκπόνηση µελετών για τη νοµιµοποίηση λιµενικών υποδοµών του ∆ήµου Νοτίου Πηλίου στο πρόγραµµα «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ ΙΙ», ζητεί με αναφορά του προς τον υπουργό Εσωτερικών  Π. Θεοδωρικάκο, ο βουλευτής της Νέας ς νσταντίνος Μαραβέγιας.

Ο κ. Μαραβέγιας επικαλείται σχετική του δηµάρχου Νοτίου Πηλίου   Μιχ. Μιτζικού, στην οποία τονίζεται ότι κάθε χρόνο οι καταστηματάρχες της περιοχής έρχονται αντιμέτωποι με τον Νόμο, καθώς η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα κρηπιδώματα του παραλιακού μετώπου, θεωρείται παράνομη από την Κτηματική Υπηρεσία.

Συνολικά στον Δήμο Νοτίου Πηλίου αντιστοιχούν 17 κατασκευές επί αιγιαλών, για τις οποίες εκκρεμεί η νομιμοποίησή τους και βρίσκονται εντός οικισμών.

Ωστόσο, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αδυνατεί να συντάξει τις αναγκαίες μελέτες και να υποβάλει τον πλήρη φάκελο για τις αδειοδοτήσεις των υφιστάμενων κατασκευών επί αιγιαλού, αλλά ούτε μπορεί η δημοτική αρχή να τις αναθέσει σε εξωτερικό μελετητή λόγω της παρούσας οικονομικής κατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει υποβάλει αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για την εκπόνηση των μελετών με συνολική δαπάνη 1.328.597,07 ευρώ, που αφορά στη νομιμοποίηση των εξής λιμενικών εγκαταστάσεων: Χόρτο, Κάλαμος, Άφησσος Κάτω Γατζέα, Καλά Νερά, Κόττες, Αλατάς, Αλογόπορος, Μύλος, Γεροπλίνα, Μηλίνα, Παλαιό Τρίκερι, Αγία Κυριακή, Λεφόκαστρο, Μουρτιάς και Κλωσσός.

Με την αναφορά του προς τον κ. Θεοδωρικάκο, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την εξασφάλιση χρηματοδότησης των αναγκαίων μελετών, προκειμένου να επιλυθεί ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα του Δήμου Νοτίου Πηλίου και να σταματήσει η επιβάρυνση των καταστηματαρχών της περιοχής με , εξαιτίας της παράνομης χρήσης του αιγιαλού. Θεωρείται βέβαιο ότι η νομιμοποίηση των λιμένων θα συμβάλει στην τουριστική και οικονομική αναβάθμιση του Νοτίου Πηλίου.

Στο μεταξύ, με άλλη αναφορά του προς τον υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο, ο βουλευτής της Νέας ς  νσταντίνος Μαραβέγιας προώθησε το αίτημα του ∆ήµου Νοτίου Πηλίου για την ένταξη έργου κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων επίσης στο πρόγραµµα «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ ΙΙ».

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου δδικεί χρηματοδότηση ύψους 529.032,26 ευρώ για την υλοποίηση έργου κατασκευής, συντήρησης και επισκευής αθλητικών εγκαταστάσεων, για το οποίο έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η δημοτική αρχή εκτιμά ότι η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ ΙΙ» θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και βελτίωση των συνθηκών ζωής στον Δήμο Νοτίου Πηλίου και κυρίως στην προσπάθεια να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο τους, έχοντας διέξοδο στην άθληση και την ψυχαγωγία.

Στο πλαίσιο αυτό και αναγνωρίζοντας ότι οι αθλητικές υποδομές αποτελούν ζωτικής σημασίας έργα για τους περιφερειακούς δήμους, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση