Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Kλειστό δίκτυο άρδευσης για 1.100 στρέμματα μηλοκαλλιέργειας σε Μακρυρράχη και Πουρί
Kλειστό δίκτυο άρδευσης για 1.100 στρέμματα μηλοκαλλιέργειας σε Μακρυρράχη και Πουρί

Kλειστό δίκτυο άρδευσης για 1.100 στρέμματα μηλοκαλλιέργειας σε Μακρυρράχη και Πουρί

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

 Ο έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Υδραυλικά έργα κλειστού δικτύου άρδευσης Δ.Δ. Μακρυράχης και Δ.Δ. Πουρίου του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου»,  συνολικού προϋπολογισμού 1.004.728,38 με χρηματοδότηση από το Θεσσαλίας 2014-2020.

 

«Σε με την  αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα , τον δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου Πατή Κουτσάφτη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Θεσσαλίας 2014-2020, χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε κλειστό δίκτυο για την άρδευση  1. στρεμμάτων καλλιέργειας μηλιάς στη Μακρυρράχη και το Πουρί» δηλώνει ο . «Εκσυγχρονίζουμε την αγροτική παραγωγή, στηρίζουμε τη μηλοκαλλιέργεια που αποτελεί κύρια πηγή εισοδήματος στην περιοχή,  ενισχύουμε το αγροτικό εισόδημα, μειώνουμε το κόστος παραγωγής, αξιοποιούμε με σύνεση το φυσικό αγαθό του νερού. Στηρίζουμε τους ανθρώπους της παραγωγής με έργα ουσίας,  ώστε να μείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν να παράγουν και αν δημιουργούν» προσθέτει  ο περιφερειάρχης.

Το  νέο κλειστό δίκτυο

Η έκταση στην οποία βελτιώνεται  το αρδευτικό σύστημα και μετατρέπεται  από ανοιχτό αρδευτικό τσιμενταυλάκων σε κλειστό υπόγειο και υπό πίεση δίκτυο αγωγών πολυαιθυλενίου υπολογίζεται 1. στρέμματα και ανά περιοχή είναι :

  • 700 στρέμματα καλλιέργεια μηλιάς στις περιοχές Κοτρώνι και Αγ. Κων/νος Δ.Δ. Μακρυρράχης, στα βόρεια του οικισμού .
  • 400 στρέμματα καλλιέργεια μηλιάς στην περιοχή Βαρελά Δ.Δ. Πουρίου, στα νότια του οικισμού.

Οι υφιστάμενες που θα χρησιμοποιηθούν στο  σύστημα είναι οι αρδευτικές δεξαμενές κεφαλής και οι υδρομαστεύσεις πηγών και τα φρεάτια σύνδεσης.

Στο κλειστό δίκτυο θα κατασκευασθούν 24 υπόγεια φρεάτια μειωτών πίεσης προκειμένου το δίκτυο να λειτουργεί σε πίεση 2,0 – 8,0 atm περίπου και στις 34 θέσεις υδροληψίας η πίεση να είναι σταθερή περίπου 2,5 – 3,5 atm. Τα φρεάτια θα είναι διαστάσεων 4,00μ. Χ 2,00μ. και καθαρού ύψους 1,85 μ.

Τα φρεάτια μειωτών πίεσης διαθέτουν έξοδο καθαρισμού στο κάτω μέρος του φρεατίου εκκένωσης για την απομάκρυνση νερού κατά τον καθαρισμό τους και σε περιπτώσεις διαρροών.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άμεση λύση στην #υδροδότηση της Άνω Γατζέας #υδροδότηση - https://t.co/CK2KqRj4id -

  • Απεβίωσε αιφνίδια 75χρονη #ΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/mg1cmhcIZx -

  • Προσωρινή κατασκευή σκίαστρου για τους πολίτες στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου - https://t.co/2arrcIsaVE… -

"Αλιεύοντας" την είδηση