Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Κλειστά δίκτυα άρδευσης σε Μακρυρράχη και Πουρί στο Πήλιο
Κλειστά δίκτυα άρδευσης σε Μακρυρράχη και Πουρί στο Πήλιο

Κλειστά δίκτυα άρδευσης σε Μακρυρράχη και Πουρί στο Πήλιο

 

Έργα που εκσυγχρονίζουν την αγροτική παραγωγή και προστατεύουν το περιβάλλον προωθεί η στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου. Αναδείχτηκε ανάδοχος στο έργο «Υδραυλικά έργα κλειστού δικτύου άρδευσης Δ.Δ. Μακρυρράχης και Δ.Δ. Πουρίου», προϋπολογισμού 1.004.728,38 ευρώ.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας , τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτη Κουτσάφτη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, εκσυγχρονίζουμε την παραγωγική διαδικασία στην πράξη, μειώνουμε το κόστος παραγωγής, εξορθολογίζουμε τη χρήση του νερού, ενισχύουμε το αγροτικό εισόδημα» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Στηρίζουμε τους μηλοκαλλιεργητές σε Μακρυράχη και Πουρί, προχωρώντας με γρήγορο ρυθμό τις διαδικασίες για την κατασκευή κλειστών δικτύων για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών 1.100 στρεμμάτων καλλιεργειών» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Στόχος της παρέμβασης είναι η ενός σημαντικού τμήματος της καλλιεργούμενης έκτασης του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου και συγκεκριμένα στην περιοχή «Βαρελά» Δ.Δ. Πουρίου εντός του οικισμού Πουρίου και «Κοτρώνι» και «Αγ. Κωνσταντίνος» Δ.Δ. Μακρυρράχης βορείως του οικισμού Μακρυρράχης.

Η έκταση στην οποία θα βελτιωθεί το αρδευτικό σύστημα και θα μετατραπεί από ανοιχτό αρδευτικό τσιμενταυλάκων σε κλειστό και υπό πίεση δίκτυο αγωγών πολυαιθυλενίου, υπολογίζεται σε 1.100 στρέμματα και συγκεκριμένα 700 στρέμματα μηλιάς στις περιοχές Κοτρώνι και Αγ. Κωνσταντίνος Δ.Δ. Μακρυρράχης και 400 στρέμματα καλλιέργειας μηλιάς στην περιοχή Βαρελά Δ.Δ. Πουρίου.

Με το νέο κλειστό σύστημα άρδευσης, ενισχύεται παράλληλα και η με την τοποθέτηση πυροστομίων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διέρρηξε το σπίτι της πρώην και το βιντεοσκόπησε #διάρρηξη - https://t.co/8PMtnPTdCy -

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση