Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Κλειστά δίκτυα άρδευσης κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου
Κλειστά δίκτυα άρδευσης κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου

Κλειστά δίκτυα άρδευσης κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου

 

 

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, η σύμβαση για το έργο «Υδραυλικά κλειστού Δικτύου Δ.Δ. Μακρυρράχης και Δ.Δ. Πουρίου του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.004.728,38 €.

«Σε με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις μας εργαζόμαστε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής» δηλώνει ο Κώστας . «Πρόκειται για που ενισχύουν και αναβαθμίζουν τη δυναμική του πρωτογενούς τομέα, τονώνοντας και την τοπική . Τα έργα παραγωγής είναι έργα ζωής» προσθέτει ο .

Το έργο

Στόχος της παρέμβασης είναι η ενός σημαντικού τμήματος της καλλιεργούμενης έκτασης του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου και συγκεκριμένα στην περιοχή «Βαρελά» Δ.Δ. Πουρίου εντός του οικισμού Πουρίου και «Κοτρώνι» και «Αγ. Κωνσταντίνος» Δ.Δ. Μακρυρράχης βορείως του οικισμού Μακρυρράχης.

Η έκταση στην οποία θα βελτιωθεί το αρδευτικό σύστημα και θα μετατραπεί από ανοιχτό αρδευτικό τσιμενταυλάκων σε κλειστό υπόγειο και υπό πίεση δίκτυο αγωγών πολυαιθυλενίου, υπολογίζεται σε 1.100 στρέμματα και ανά περιοχής είναι, 700 στρέμματα καλλιέργεια μηλιάς στις περιοχές Κοτρώνι και Αγ. Κωνσταντίνος Δ.Δ. Μακρυρράχης και 400 στρέμματα καλλιέργειας μηλιάς στην περιοχή Βαρελά Δ.Δ. Πουρίου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση