Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Κλειστά δίκτυα άρδευσης κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου
Κλειστά δίκτυα άρδευσης κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου

Κλειστά δίκτυα άρδευσης κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου

 

 

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, η για το «Υδραυλικά έργα κλειστού Δικτύου Δ.Δ. Μακρυρράχης και Δ.Δ. Πουρίου του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.004.728,38 €.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα , τους περιφερειακούς συμβούλους και τις μας εργαζόμαστε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για έργα που ενισχύουν και αναβαθμίζουν τη δυναμική του πρωτογενούς τομέα, τονώνοντας και την τοπική οικονομία. Τα έργα παραγωγής είναι έργα ζωής» προσθέτει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Το

Στόχος της παρέμβασης είναι η ενός σημαντικού τμήματος της καλλιεργούμενης έκτασης του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου και συγκεκριμένα στην περιοχή «Βαρελά» Δ.Δ. Πουρίου εντός του οικισμού Πουρίου και «Κοτρώνι» και «Αγ. Κωνσταντίνος» Δ.Δ. Μακρυρράχης βορείως του οικισμού Μακρυρράχης.

Η έκταση στην οποία θα βελτιωθεί το αρδευτικό σύστημα και θα μετατραπεί από ανοιχτό αρδευτικό τσιμενταυλάκων σε κλειστό και υπό πίεση δίκτυο αγωγών πολυαιθυλενίου, υπολογίζεται σε 1.100 στρέμματα και ανά περιοχής είναι, 700 στρέμματα καλλιέργεια μηλιάς στις περιοχές Κοτρώνι και Αγ. Κωνσταντίνος Δ.Δ. Μακρυρράχης και 400 στρέμματα καλλιέργειας μηλιάς στην περιοχή Βαρελά Δ.Δ. Πουρίου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση