Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Κλειστά δίκτυα άρδευσης για 1.100 στρέμματα μηλοκαλλιέργειας κατασκευάζονται σε Μακρυρράχη και Πουρί
Κλειστά δίκτυα άρδευσης για 1.100 στρέμματα μηλοκαλλιέργειας κατασκευάζονται σε Μακρυρράχη και Πουρί

Κλειστά δίκτυα άρδευσης για 1.100 στρέμματα μηλοκαλλιέργειας κατασκευάζονται σε Μακρυρράχη και Πουρί

Κλειστά δίκτυα για την άρδευση 1. στρεμμάτων κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε Μακρυράχη και Πουρί. Το επόμενο διάστημα υπογράφεται η του υ προϋπολογισμού 1.004.728,38 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Θεσσαλίας 2014-2020.

«Σε συν με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτη Κουτσάφτη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, εκσυγχρονίζουμε την παραγωγική διαδικασία στην πράξη, μειώνουμε το κόστος παρς, εξορθολογίζουμε τη χρήση του νερού, ενισχύουμε το αγροτικό εισόδημα» δηλώνει ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Στηρίζουμε τους μηλοκαλλιεργητές σε Μακρυρράχη και Πουρί, ξεκινώντας το επόμενο διάστημα την κατασκευή κλειστών δικτύων για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών 1. στρεμμάτων καλλιεργειών» προσθέτει ο .

Το

Στόχος της παρέμβασης είναι η άρδευση ενός σημαντικού τμήματος της καλλιεργούμενης έκτασης του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου και συγκεκριμένα στην περιοχή «Βαρελά» Δ.Δ. Πουρίου εντός του οικισμού Πουρίου και «Κοτρώνι» και «Αγ. Κωνσταντίνος» Δ.Δ. Μακρυρράχης βορείως του οικισμού Μακρυρράχης.

Η έκταση στην οποία θα βελτιωθεί το αρδευτικό σύστημα και θα μετατραπεί από ανοιχτό αρδευτικό τσιμενταυλάκων σε κλειστό υπόγειο και υπό πίεση δίκτυο αγωγών πολυαιθυλενίου, υπολογίζεται σε 1.100 στρέμματα και συγκεκριμένα 700 στρέμματα καλλιέργεια μηλιάς στις περιοχές Κοτρώνι και Αγ. Κωνσταντίνος Δ.Δ. Μακρυράχης και 400 στρέμματα καλλιέργειας μηλιάς στην περιοχή Βαρελά Δ.Δ. Πουρίου.

Με το νέο κλειστό σύστημα άρδευσης, ενισχύεται παράλληλα και η πυροπροστασία με την τοποθέτηση πυροστομίων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση