Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΠΗΛΙΟ / Κλειστά δίκτυα άρδευσης για 1.100 στρέμματα μηλοκαλλιέργειας κατασκευάζονται σε Μακρυρράχη και Πουρί
Κλειστά δίκτυα άρδευσης για 1.100 στρέμματα μηλοκαλλιέργειας κατασκευάζονται σε Μακρυρράχη και Πουρί

Κλειστά δίκτυα άρδευσης για 1.100 στρέμματα μηλοκαλλιέργειας κατασκευάζονται σε Μακρυρράχη και Πουρί

Κλειστά δίκτυα για την άρδευση 1.100 στρεμμάτων κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε Μακρυράχη και Πουρί. Το επόμενο διάστημα υπογράφεται η σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 1.004.728,38 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτη Κουτσάφτη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, εκσυγχρονίζουμε την παραγωγική διαδικασία στην πράξη, μειώνουμε το κόστος παραγωγής, εξορθολογίζουμε τη χρήση του νερού, ενισχύουμε το αγροτικό εισόδημα» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Στηρίζουμε τους μηλοκαλλιεργητές σε Μακρυρράχη και Πουρί, ξεκινώντας το επόμενο διάστημα την κατασκευή κλειστών δικτύων για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών 1.100 στρεμμάτων καλλιεργειών» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Το έργο

Στόχος της παρέμβασης είναι η άρδευση ενός σημαντικού τμήματος της καλλιεργούμενης έκτασης του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου και συγκεκριμένα στην περιοχή «Βαρελά» Δ.Δ. Πουρίου εντός του οικισμού Πουρίου και «Κοτρώνι» και «Αγ. Κωνσταντίνος» Δ.Δ. Μακρυρράχης βορείως του οικισμού Μακρυρράχης.

Η έκταση στην οποία θα βελτιωθεί το αρδευτικό σύστημα και θα μετατραπεί από ανοιχτό αρδευτικό τσιμενταυλάκων σε κλειστό υπόγειο και υπό πίεση δίκτυο αγωγών πολυαιθυλενίου, υπολογίζεται σε 1.100 στρέμματα και συγκεκριμένα 700 στρέμματα καλλιέργεια μηλιάς στις περιοχές Κοτρώνι και Αγ. Κωνσταντίνος Δ.Δ. Μακρυράχης και 400 στρέμματα καλλιέργειας μηλιάς στην περιοχή Βαρελά Δ.Δ. Πουρίου.

Με το νέο κλειστό σύστημα άρδευσης, ενισχύεται παράλληλα και η πυροπροστασία με την τοποθέτηση πυροστομίων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών #διακίνησηναρκωτικών - https://t.co/EBJ5H3V1AE -

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση