Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Κέντρο Κοινότητας αποκτά ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου
Κέντρο Κοινότητας αποκτά ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου

Κέντρο Κοινότητας αποκτά ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου

Με χρημτοδότηση πό το

για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων αποκτά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου με χρηματοδότηση 65.500 ευρώ από το .

O Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι ο τελευταίος από τους 25 Δήμους της Θεσσαλίας, μετά και την πρόσφατη ένταξη του αντίστοιχου έργου στο Δήμο Σκιάθου, ο οποίος δεν διέθετε Κέντρο Κοινότητας. Πλέον, μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, η δομή «Κέντρο Κοινότητας» χρηματοδοτείται και υλοποιείται στο σύνολο των θεσσαλικών Δήμων, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτα την πρόσβαση του πληθυσμού και ειδικά των ευπαθών ομάδων σε κοινωνικές υπηρεσίες.

«Σε με τον δήμαρχο Πατή Κουτσάφτη συμπληρώνουμε το δίκτυο των κοινωνικών Δομών της Περιφέρειας με τη λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στη Ζαγορά, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την επόμενη διετία» δηλώνει ο Θεσσαλίας Κώστας . «Κάνουμε περισσότερα για όσους έχουν λιγότερα, στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και χρηματοδοτούμε Δομές και δράσεις που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι τα έργα, που δίνουν δουλειά στους ανθρώπους και χρήμα στην πραγματική οικονομία» προσθέτει ο .

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας

Συγκεκριμένα, μετά την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου στην Πρόσκληση που εκδόθηκε για τους Δήμους που δεν διέθεταν Κέντρο Κοινότητας, και την ολοκλήρωση και θετική αξιολόγηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Η χρηματοδότηση αφορά τη λειτουργία του Κέντρου έως τις 30/06/2022, σε εναρμόνιση με την περίοδο εξασφαλισμένης λειτουργίας όλων των Κέντρων Κοινότητας που χρηματοδοτούνται στη Θεσσαλία.

Τα Κέντρα Κοινότητας έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους ΟΤΑ Α' Βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας». Δραστηριοποιούνται στα πεδία:

– Υποδοχή -Ενημέρωση -Υποστήριξη των πολιτών

– Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές

– Παροχή Υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν τηνκοινωνική ένταξη των ωφελουμένων

Ωφελούμενοι των Κέντρων Κοινότητας είναι οι πολίτες που διαβιούν στους αντίστοιχους Δήμους, με προτεραιότητα στα μέλη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, τους ωφελούμενους κοινωνικών προγραμμάτων, τους ωφελούμενους του προγράμματος “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης”, σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολία κάλυψης βασικών αναγκών διαβίωσης, πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες και κοινωνικά , ανέργους, ΑμεΑ, και γενικότερα άτομα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση