Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου
Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στον Δήμο  Ζαγοράς-Μουρεσίου

Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Το αποτέλεσμα δημοπρασίας και κατακύρωσης της σύμβασης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ-ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ Περιφερειακής Ενότητας προϋπολογισμού 2.050.000 ευρώ εγκρίθηκε από την της .

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Ο είναι φιλοσοφία ζωής, στηρίζουμε και υλοποιούμε ένα έργο ουσίας για τους νέους και όλους όσοι θέλουν να αθληθούν. Οι κάτοικοι του Δήμου Ζαγοράς αξίζουν έναν χώρο άθλησης. Σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε σε συνεργασία με τον Δήμο Ζαγοράς ένα αθλητικό έργο που δημιουργεί θετικές προοπτικές στην περιοχή. »

Το έργο αφορά στην  «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Δ. ΖΑΓΟΡΑΣ – ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» και βασίζεται σε μελέτη η οποία συντάχθηκε βάσει των πρότυπων προδιαγραφών της Διεύθυνσης Μελετών Αθλητικών έργων της Γ.Γ.Α., για την κατασκευή όμοιων Γυμναστηρίων ΤΙΙβ, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το συγκρότημα του κλειστού γυμναστηρίου θα ανεγερθεί σε δημοτικό χώρο εμβαδού 8.727,4 τ.μ., που βρίσκεται εκτός ορίων του οικισμού Ζαγοράς στη θέση ΚΟΤΡΩΝΙ – ΑΘΩΝΑ. Το κλειστό Γυμναστήριο καλύπτει επιφάνεια εμβαδού περίπου 1.455,60 μ2, σύμφωνα με την υπ. αριθμ 245/10 οικοδομική άδεια που εκδόθηκε από την πολεοδομία της Νομαρχιακής Αυτος .

Αποτελείται από τρία (3), βασικά τμήματα:

α. Την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής όπου θα χρησιμοποιείται για καλαθοσφαίριση, (BASKETBALL) πετοσφαίριση (VOLLEYBALL) και για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Το δάπεδο του γηπέδου θα είναι ξύλινο (παρκέ), διαστάσεων 22,70Χ34,00m με ελεύθερο ύψος 9,20m,

β. Το συγκρότημα των βοηθητικών της αίθουσας χώρων, που θα εξυπηρετούν τους αθλούμενους, , και διαιτητές, τους χώρους διοικητικής υποστήριξης, την αποθήκη οργάνων και το μηχανοστάσιο

γ. Τις κερκίδες χωρητικότητας 390 θεατών, τους χώρους εισόδου στις κερκίδες από τον τα χώρο, χώρους υγιεινής (W.C.) για το κοινό, ένα μικρό κυλικείο και μία αποθήκη.

Περιμετρικά του κτιρίου θα υπάρχει πεζοδρόμιο πλάτους τουλάχιστον 2.00 μ. και θα κατασκευαστούν οι απαιτούμενες σκάλες, ράμπες και εξωτερικοί διάδρομοι, προσπελάσεις προς και από τους χώρους του γυμναστηρίου. Θα κατασκευαστούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα για τη προστασία του κτιρίου και για τη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας του. (π.χ. τοίχοι αντιστήριξης, απορροές όμβριων κτλ.).Τα πλευρικά τοιχώματα του γυμναστηρίου θα είναι από οπτοπλινθοδομή και η στήριξη της στέγης γίνεται από κατάλληλη μεταλλική κατασκευή. Το κτίριο θα περιλαμβάνει και εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης.

Γενικά η μορφή του κτιρίου προσαρμόστηκε στις τοπικές συνθήκες και έγινε προσπάθεια τόνωσης της μορφής του ως κτίριο Δημοσίου χαρακτήρα, για τη διαφορο του και την αναγνωρισιμότητα του και τη λειτουργία του ως σημείο αναφοράς στον οικισμό.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.050.000 € συμπεριλαμομένου του ΦΠΑ (24%).

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση