Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Kατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Νότιο Πήλιο o Μιχ. Μιτζικός
Kατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Νότιο Πήλιο o Μιχ. Μιτζικός

Kατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Νότιο Πήλιο o Μιχ. Μιτζικός

Kατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Νότιο Πήλιο, είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού  «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» Μιχ. Μιτζικός.

Mάλιστα, ξεκαθάρισε πως αν εκλεγεί δήμαρχος, θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπονται, ώστε να μην προχωρήσει η επένδυση, ενώ κατηγόρησε την απερχόμενη  δημοτική αρχή ότι όλο αυτό το διάστημα ολιγώρησε, ενώ – όπως αποδείχθηκε – η εταιρεία, κάθε άλλο παρά είχε αποσύρει το ενδιαφέρον της, εξασφαλίζοντας θετικές γνωμοδοτήσεις από το Δασαρχείο.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της δημιουργίας αιολικού πάρκου στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου επανήλθε στο προσκήνιο δύο χρόνια μετά το αρχικό ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της αιολικής ενέργειας για εγκατάσταση 11 ανεμογεννητριών στις Δημοτικές Ενότητες Σηπιάδας και Αργαλαστής, στο πλαίσιο του χωροταξικού σχεδιασμού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όπως τότε, έτσι και τώρα, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από μερίδα πολιτών που συγκρότησαν μάλιστα, ειδική συντονιστική επιτροπή κατά της δημιουργίας αιολικού πάρκου στην περιοχή τους.

«Έχει υποχρέωση η δημοτική αρχή να ενημερώνεται για το τι γίνεται στον τόπο. Όταν ξεκινά ένα ζήτημα, πρέπει να το παρακολουθεί» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, χαρακτηρίζοντας «προεκλογικά παιχνίδια και τερτίπια» τις δηλώσεις του αντιπάλου του, νυν αντιδημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιλ. Παπαϊωάννου, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν τέτοιες παρεμβάσεις στην περιοχή.

«Όταν, πριν δύο χρόνια, είχαν φέρει το θέμα στο συμβούλιο, η θέση τους δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη. Τώρα, προεκλογικά, λένε ότι είναι δήθεν, κατά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι ο  Γιάννης Διανελλάκης,  υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Μιτζικού στις επερχόμενες εκλογές  μειοψήφησε κατά την που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, τασσόμενος υπέρ της εγκατάστασης ανεμογεννητριών από την Αργαλαστή μέχρι το Τρίκερι, ο κ. Μιτζικός τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά διάσταση απόψεων μεταξύ τους.

«Ο Μιτζικός είναι δημοκράτης. Στην ομάδα, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει την προσωπική του και τώρα προεκλογικά και μετά» σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι η τελική είναι της ομάδας και του επικεφαλής της.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση