Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Κάδους οικιακής κομποστοποίησης προμηθεύεται ο Δήμος Νότιου Πηλίου
Κάδους οικιακής κομποστοποίησης προμηθεύεται ο Δήμος Νότιου Πηλίου

Κάδους οικιακής κομποστοποίησης προμηθεύεται ο Δήμος Νότιου Πηλίου

 Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020

Εκατόν ενενήντα πέντε κάδους οικιακής κομποστοποίησης πρόκειται να προμηθευτεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 του έργου «Οικιακή κομποστοποίηση στον Δήμο Νοτίου Πηλίου», προϋπολογισμού 53.368 . Δικαιούχος και Φορέας Λειτουργίας του έργου είναι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

«Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό και και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 συμβάλλουμε στην της ανακύκλωσης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων στις περιοχές του Νοτίου Πηλίου» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας . «Προχωράμε στην ένταξη του πρώτου έργου από τα δώδεκα που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση Πράσινων σημείων, Οικιακής Κομποστοποίησης και Συστημάτων διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων ηπειρωτικής ς Θεσσαλίας. Στους καφέ κάδους νοικοκυριά και επιχειρήσεις μπορούν να ρίχνουν τα υπολείμματα των τροφίμων, προκειμένου αυτά να ανακυκλώνονται και να επαναχρησιμοποιούνται ως κομπόστ (λίπασμα σε καλλιέργειες).

Η Θεσσαλίας με έργα και παρεμβάσεις κάνει την ανακύκλωση καθημερινότητα για όλους» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Το έργο

Ειδικότερα το έργο αφορά σε προμήθεια πλαστικών κάδων οικιακής κομποστοποίησης χωρητικότητας 350 lt προκειμένου να καλυφθεί ποσοστό της τάξης 5% των νοικοκυριών του Δήμου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ως έργα Α' χρηματοδοτικής προτεραιότητας στον ισχύοντα Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ( 2011) τα νοικοκυριά στο Δήμο Νοτίου Πηλίου είναι 3.938, οπότε θα γίνει προμήθεια 195 κάδων οικιακής κομποστοποίησης.

Επίσης, προβλέπεται η τεχνικού συμβούλου για ένα έτος, με αρμοδιότητα την και τεχνική υποστήριξη προς τους για την ορθή χρήση των κάδων, τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση