Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Κάδους οικιακής κομποστοποίησης προμηθεύεται ο Δήμος Νότιου Πηλίου
Κάδους οικιακής κομποστοποίησης προμηθεύεται ο Δήμος Νότιου Πηλίου

Κάδους οικιακής κομποστοποίησης προμηθεύεται ο Δήμος Νότιου Πηλίου

 Με χρηματοδότηση από το Θεσσαλίας 2014 -2020

Εκατόν ενενήντα πέντε κάδους οικιακής κομποστοποίησης πρόκειται να προμηθευτεί ο Νοτίου Πηλίου με χρηματοδότηση από το Θεσσαλίας 2014 -2020.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 του έργου «Οικιακή κομποστοποίηση στον », προϋπολογισμού 53.368 . Δικαιούχος και Φορέας Λειτουργίας του έργου είναι ο Νοτίου Πηλίου.

«Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό και και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 συμβάλλουμε στην αύξηση της ανακύκλωσης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων στις περιοχές του Νοτίου Πηλίου» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας . «Προχωράμε στην ένταξη του πρώτου έργου από τα δώδεκα που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση Πράσινων σημείων, Οικιακής Κομποστοποίησης και Συστημάτων διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων ηπειρωτικής Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στους καφέ κάδους και μπορούν να ρίχνουν τα υπολείμματα των τροφίμων, προκειμένου αυτά να ανακυκλώνονται και να επαναχρησιμοποιούνται ως κομπόστ (λίπασμα σε ).

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργα και κάνει την ανακύκλωση καθημερινότητα για όλους» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Το έργο

Ειδικότερα το έργο αφορά σε προμήθεια πλαστικών κάδων οικιακής κομποστοποίησης χωρητικότητας 350 lt προκειμένου να καλυφθεί ποσοστό της τάξης 5% των νοικοκυριών του Δήμου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ως έργα Α’ χρηματοδοτικής προτεραιότητας στον ισχύοντα Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (απογραφή 2011) τα στο είναι 3.938, οπότε θα γίνει προμήθεια 195 κάδων οικιακής κομποστοποίησης.

Επίσης, προβλέπεται η τεχνικού συμβούλου για ένα έτος, με αρμοδιότητα την ενημέρωση και τεχνική υποστήριξη προς τους πολίτες για την ορθή χρήση των κάδων, τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα στην Σκιάθο - https://t.co/aJaipS28cP -

  • Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Ν. Αγχίαλο - https://t.co/Z6PorxbzTF -

  • Κορωναϊός: Το «αποτύπωμα» του Πάσχα – Πού παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων - https://t.co/k4Ez2xLASp -

"Αλιεύοντας" την είδηση