Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Κ. Παπανάτσιου: «Ο αγώνας ενάντια στο μίσος, το ρατσισμό, το φασισμό συνεχίζεται σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και είναι υπόθεση όλων μας»
Κ. Παπανάτσιου: «Ο αγώνας ενάντια στο μίσος, το ρατσισμό, το φασισμό συνεχίζεται σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και είναι υπόθεση όλων μας»

Κ. Παπανάτσιου: «Ο αγώνας ενάντια στο μίσος, το ρατσισμό, το φασισμό συνεχίζεται σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και είναι υπόθεση όλων μας»

Στις εκδηλώσεις μνήμης της 78ης επετείου του Ολοκαυτώματος των Μηλεών που πραγματοποιήθηκαν χθες, 3-10-21 παραβρέθηκε η bβουλευτής Μαγνησίας , αποδίδοντας φόρο τιμής στα της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής.

Μετά τη λήξη της ς, η πρώην Υφ Οικονομικών προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Στις 4 Οκτωβρίου του 1943, τα γερμανικά στρατεύματα των Ες-Ες εισέβαλαν στις , συλλαμβάνοντας τους κατοίκους, λεηλατώντας τα πάντα και μέσα σε λίγα λεπτά το χωριό άρχισε να φλέγεται. Άνθρωποι εκτελέστηκαν μαζικά, ως απόδοση αοίνων από τον μανιώδη κατακτητή.

Τα γεγονότα δεν παραγράφονται και η δεν λησμονιέται. Και είναι ακριβώς αυτό, το ότι δεν λησμονούμε, που καθορίζει την στάση μας απέναντι σε κάθε λαό και κάθε άνθρωπο που έρχεται αντιμέτωπος με τη θηριωδία του πολέμου και του φασισμού. Την στάση μας απέναντι σε όλους όσους νοσταλγούν το σκοτάδι και επιθυμούν να επιστρέψουμε στην βαρβαρότητα.

Οι πρόσφατες άγριες επιθέσεις ακροδεξιών – φασιστικών ομάδων ενάντια σε φοιτητές, και κομματικές νεολαίες, όπως στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη και στο Ν. , ένα χρόνο μάλιστα μετά την καταδίκη από την Ελληνική Δικαιοσύνη της Χρυσής Αυγής, μας επιβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό και επανάπαυση.

Ο αγώνας ενάντια στο μίσος, το ρατσισμό, το φασισμό συνεχίζεται σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και είναι υπόθεση όλων μας.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση