Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Κ. Παπανάτσιου: «Ο αγώνας ενάντια στο μίσος, το ρατσισμό, το φασισμό συνεχίζεται σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και είναι υπόθεση όλων μας»
Κ. Παπανάτσιου: «Ο αγώνας ενάντια στο μίσος, το ρατσισμό, το φασισμό συνεχίζεται σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και είναι υπόθεση όλων μας»

Κ. Παπανάτσιου: «Ο αγώνας ενάντια στο μίσος, το ρατσισμό, το φασισμό συνεχίζεται σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και είναι υπόθεση όλων μας»

Στις εκδηλώσεις μνήμης της 78ης επετείου του Ολοκαυτώματος των Μηλεών που πραγματοποιήθηκαν χθες, 3-10-21 παραβρέθηκε η bβουλευτής Κατερίνα Παπανάτσιου, αποδίδοντας φόρο τιμής στα της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, η πρώην Υφυπουργός Οικονομικών προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Στις 4 Οκτωβρίου του 1943, τα γερμανικά στρατεύματα των Ες-Ες εισέβαλαν στις , συλλαμβάνοντας τους κατοίκους, λεηλατώντας τα πάντα και μέσα σε λίγα λεπτά το χωριό άρχισε να φλέγεται. Άνθρωποι εκτελέστηκαν μαζικά, ως απόδοση αντιποίνων από τον μανιώδη κατακτητή.

Τα γεγονότα δεν παραγράφονται και η ιστορία δεν λησμονιέται. Και είναι ακριβώς αυτό, το ότι δεν λησμονούμε, που καθορίζει την στάση μας απέναντι σε κάθε λαό και κάθε άνθρωπο που έρχεται αντιμέτωπος με τη θηριωδία του πολέμου και του φασισμού. Την στάση μας απέναντι σε όλους όσους νοσταλγούν το σκοτάδι και επιθυμούν να επιστρέψουμε στην βαρβαρότητα.

Οι πρόσφατες άγριες επιθέσεις ακροδεξιών – φασιστικών ομάδων ενάντια σε φοιτητές, και κομματικές νεολαίες, όπως στο Σταυρούπολης στη και στο Ν. , ένα χρόνο μάλιστα μετά την καταδίκη από την Ελληνική Δικαιοσύνη της Χρυσής Αυγής, μας επιβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό και επανάπαυση.

Ο αγώνας ενάντια στο μίσος, το ρατσισμό, το φασισμό συνεχίζεται σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και είναι υπόθεση όλων μας.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών #Θεσσαλονίκη - https://t.co/eqbcCauvmu -

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

"Αλιεύοντας" την είδηση