Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Κ. Παπανάτσιου: «Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Ν. Πηλίου»
Κ. Παπανάτσιου: «Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Ν. Πηλίου»

Κ. Παπανάτσιου: «Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Ν. Πηλίου»

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής ΠΣ Κατερίνα Παπανάτσιου προς τους υπουργούς Ψηφιακής  Διακυβέρνησης και Εσωτερικών σχετικά με την ανάγκη άμεσης στελέχωσης των ΚΕΠ του Δήμου Νοτίου Πηλίου. 

Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει ότι Νοτίου Πηλίου έχει ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο και ιδιαίτερη μορφολογία εδάφους με αποτέλεσμα, στα 370 km2 της έκτασής του και στις 5 Δημοτικές ενότητες και 17 Τοπικές κοινότητες που αποτελούν το Δήμο, η πλειοψηφία των χωριών και των οικισμών του να είναι γεωγραφικά απομονωμένα με δυσκολία πρόσβασης και επικοινωνίας μεταξύ τους.

Η βουλευτής επισημαίνει ότι για την εξυπηρέτηση των κατοίκων (μόνιμων και μη μόνιμων) του Δήμου Νοτίου Πηλίου και την συναλλαγή τους με τους με το κράτος και τις δημόσιες υπηρεσίες, λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν τα παρακάτω ΚΕΠ: Αργαλαστής, Καλών Νερών, Προμυρίου, Συκής και Τρικερίου. Τα εν λόγω ΚΕΠ λόγω πρόσφατων συνταξιοδοτήσεων και ελλείψεων προσωπικού αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λειτουργία τους με συνέπεια την δυσφορία των κατοίκων που δεν εξυπηρετούνται όπως θα έπρεπε και την εξουθένωση των υπαλλήλων. Για παράδειγμα το ΚΕΠ Προμυρίου δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία καθώς εκκρεμεί διαγωνισμός πρόσληψης προσωπικού μέσω για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ το ΚΕΠ Συκής λειτουργεί από καμία έως μόνο 2 φορές την εβδομάδα, προκειμένου ο υπάλληλος που κανονικά υπηρετεί εκεί να καλύψει ανάγκες του που έχει μείνει χωρίς υπάλληλο λόγω πρόσφατης συνταξιοδότησης. Ο Νοτίου Πηλίου έχει από έτους αιτηθεί προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την του απαραίτητου προσωπικού, που θα καλύψουν τις ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών της περιοχής του και θα εξασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία όλων των ΚΕΠ.

Καταλήγοντας η κα Παπανάτσιου τονίζει ότι  τα ΚΕΠ καλύπτουν ευρέως φάσματος και απαραίτητες για την διαβίωσή τους προς τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου Νοτίου Πηλίου και ότι είναι απαραίτητο άμεσα να στελεχωθούν.

Τέλος, η βουλευτής ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο προσωπικό που θα καλύψει τις ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία όλων των ΚΕΠ του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου για την κοινωνία των πολιτών και σύμπραξη με τους Προσκόπους… - https://t.co/0iOr5O9VRH -

  • Κατερίνα Παπανάτσιου: «Αναγκαία η δρομολόγηση πλοιαρίου για την σύνδεση των νησιών τω Β. Σποράδων προς διευκόλυνση… - https://t.co/Ab8GftKflG -

  • Θρησκευτικές εκδηλώσεις στο #Βελεστίνο #Βελεστίνο - https://t.co/tZxbGq4LpU -

"Αλιεύοντας" την είδηση