Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ημερίδα μετά μουσικής στον Πλατανιά Νοτίου Πηλίου
Ημερίδα μετά μουσικής στον Πλατανιά Νοτίου Πηλίου

Ημερίδα μετά μουσικής στον Πλατανιά Νοτίου Πηλίου

Ο «Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΠΗΛΙΟΥ- ΤΟ ΧΩΡΙΟ », σε με την ς, θα πραγματοποιήσει με θέμα: «Αρχαίες ΑΦΕΤΕΣ – σημερινός ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ νοτίου Πηλίου: «Με λογισμό και μ ̉ όνειρο» σήμερα Σάββατο 23 Ιουλίου , και ώρα 20.30  στην παραλία, του Τουριστικού Περιπτέρου Πλατανιά.

Ομιλητές θα είναι ο φιλόλογος, συγγραφέας και μουσικοσυνθέτης Θεόδωρος Δ. Κουτσοβαγγέλης, ο Νίκος Βαραλής, διευθυντής του Ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως και η φιλόλογος Τάνια Τσιούπη.

Θα παρουσιαστεί μια ιδιότυπη επισκόπηση της ιστορίας του Πλατανιά, βασισμένη σε αφηγήσεις, στοίχους, κείμενα, φωτογραφικά ενθυμήματα ντόπιων και φίλων, αλλά και , βιβλιογραφία και διαδικτυακά μέσα πληροφόρησης.

Κατά τη διάρκεια της ς, θα ακουστούν δώδεκα τραγούδια του Θεόδωρου Κουτσοβαγγέλη και του πατέρα του Δημήτρη για τον Πλατανιά, το Προμύρι, τους οικισμούς και τις παραλίες του, από τον δίσκο ακτίνας «ΤΑ ΠΡΟΜΥΡΙΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΤΣΟΒΑΓΓΕΛΑΙΩΝ», καθώς επίσης εμβόλιμη μουσική υπόκρουση την συμφωνική σουίτα σε Ρε ελάσσονα «ΑΡΓΟΥΣ ΠΛΟΟΣ», 1 για ορχήστρα του Θεοδώρου Δ. Κουτσοβαγγέλη.
Μετά την εκδήλωση- αφήγηση, απαγγελία, μουσική- το βιβλίο θα διατίθενται από τον σύλλογο στους ενδιαφερομένους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση