Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ημερίδα μετά μουσικής στον Πλατανιά Νοτίου Πηλίου
Ημερίδα μετά μουσικής στον Πλατανιά Νοτίου Πηλίου

Ημερίδα μετά μουσικής στον Πλατανιά Νοτίου Πηλίου

Ο «Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος ΠΛΑΤΑΙΑΣ ΠΗΛΙΟΥ- ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ», σε συν με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα: «Αρχαίες ΑΦΣ – σημερινός ΠΛΑΤΑΙΑΣ νοτίου Πηλίου: «Με λογισμό και μ ̉ όνειρο» σήμερα Σάββατο 23 Ιουλίου 2022, και ώρα 20.30  στην , του Τουριστικού Περιπτέρου Πλατανιά.

Ομιλητές θα είναι ο φιλόλογος, και μουσικοσυνθέτης Θεόδωρος Δ. Κουτσοβαγγέλης, ο Νίκος Βαραλής, διευθυντής του Ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως Δημητριάδος και η φιλόλογος Τάνια Τσιούπη.

Θα παρουσιαστεί μια ιδιότυπη επισκόπηση της ιστορίας του Πλατανιά, βασισμένη σε αφηγήσεις, στοίχους, κείμενα, φωτογραφικά ενθυμήματα ντόπιων και φίλων, αλλά και δημόσια έγγραφα, βιβλιογραφία και διαδικτυακά μέσα πληροφόρησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα ακουστούν δώδεκα του Θεόδωρου Κουτσοβαγγέλη και του πατέρα του Δημήτρη για τον Πλατανιά, το Προμύρι, τους οικισμούς και τις του, από τον δίσκο ακτίνας «ΤΑ ΠΡΟΜΥΡΙΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΤΣΟΒΑΓΓΕΛΑΙΩΝ», καθώς επίσης εμβόλιμη μουσική υπόκρουση την συμφωνική σουίτα σε Ρε ελάσσονα «ΑΡΓΟΥΣ ΠΛΟΟΣ», 1 για ορχήστρα του Θεοδώρου Δ. Κουτσοβαγγέλη.
Μετά την εκδήλωση- αφήγηση, απαγγελία, μουσική- το βιβλίο θα διατίθενται από τον σύλλογο στους ενδιαφερομέ.

"Αλιεύοντας" την είδηση