Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Η οριοθέτηση των οικισμών Πηλίου συζητήθηκε μεταξύ Ζέττας Μ. Μακρή και υπουργού επικρατείας
Η οριοθέτηση των οικισμών Πηλίου συζητήθηκε μεταξύ Ζέττας Μ. Μακρή και υπουργού επικρατείας

Η οριοθέτηση των οικισμών Πηλίου συζητήθηκε μεταξύ Ζέττας Μ. Μακρή και υπουργού επικρατείας

Συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης με τον υπουργό επικρατείας, ιώργο εραπετρίτη είχε η βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή , στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλίας, Ι. Κόνσουλας.

Ο υπουργός, όχι μόνο ήταν εξαιρετικά ενημερωμένος για τα ως άνω ζητήματα που ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα τόσο τους πολίτες όσο και τους επενδυτές, αλλά, ήδη, έχει δρομολογήσει συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο τος και ς, προκειμένου με περισσή ευαισθησία, όπως αρμόζει στο φυσικό κάλλος του Πηλίου, αυτά να διευθετηθούν υπεύθυνα, σοβαρά και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους και προϋποθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μακρή είχε, ήδη, συζητήσει τα θέματα αυτά, αναλυτικά και διεξοδικά, με τον αρμόδιο υφυπουργό τος και ς, κ. Δ. , στις 16-01-2020 σε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση.

Ακόμη, τόσο η κ. Μακρή όσο και ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλίας, Ι. Κόνσουλας, έθεσαν και θέματα που απασχολούν, το τελευταίο διάστημα, τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους ανά την επικράτεια, όπως:

1. η ετήσια έρευνα “Doing Business” της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία  κατατάσσει τη χώρα μας πολύ χαμηλά σε θέματα μεταβίβασης ακινήτων και καταχώρησης εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε ακίνητα. Προκειμένου να θεραπευθεί η ως άνω αδυναμία, ο υπουργός τόνισε ότι άμεσος στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η της ς μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης των διαφόρων υπηρεσιών με τα συμβολαιογραφεία καθώς και η κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τη διευκόλυνση όλων των εμπλεκομένων, ενέργειες για τις οποίες υπάρχει η θετική αντιμετώπιση των θεσμών. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των υπηρεσιών έχει ήδη προγραμματισθεί και εκκινηθεί η υλοποίησή της από το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία. Ενώ, την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες της επιτροπής κωδικοποίησης της νομοθεσίας με απώτερο στόχο να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους, αμφότεροι – τόσο το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης όσο και η επιτροπή κωδικοποίησης της νομοθεσίας – μέχρι τον Ιούλιο του 2020.

2. τα προβλήματα που, τυχόν, θα προκύψουν στις συναλλαγές με την εφαρμογή του προσφάτως ψηφισθέντος φορολογικού νόμου 4646/2019, με τον οποίο νομοθετήθηκε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, καθώς και η αποσαφήνιση των ορίων ευθύνης των συμβολαιογράφων κατά την υποβολή των δηλώσεων κεφαλαίου και κατά την προσάρτηση των πιστοποιητικών ΕΦΙΑ των συμβαλλομένων. Ο υπουργός θεωρεί ότι τα ως άνω ζητήματα θα ρυθμισθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για όλους τους εμπλεκόμενους με την ολοκλήρωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας, και

3. τα ζητήματα που προκύπτουν από την αποϋλοποίηση των ενσήμων ΤΑΧΔΙΚ, τα οποία, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα τα εξετάσει σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ.

Η κ. Μακρή, αλλά και ο κ. Κόνσουλας, ευχαρίστησαν θερμά τον υπουργό τόσο για την προθυμία του να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση αμέσως όσο και για τις αποφασιστικές κινήσεις που έχει δρομολογήσει προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα ορθά και τάχιστα.

"Αλιεύοντας" την είδηση