Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Γνωριμία με τον κόσμο της άγριας ορχιδέας του Β. Πηλίου μέσα από έντυπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Γνωριμία με τον κόσμο της άγριας ορχιδέας του Β. Πηλίου  μέσα από έντυπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Γνωριμία με τον κόσμο της άγριας ορχιδέας του Β. Πηλίου μέσα από έντυπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Πρόκειται ειδικότερα για ένα υψηλής αισθητικής έντυπο, εξήντα σελίδων, στην ελληνική και αγγλική που φιλοδοξεί να μυήσει τους αναγνώστες του στο μυστικό κόσμο της άγριας ορχιδέας και του οικοτουρισμού. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επισκέπτες φθάνουν στη χ μας με σκοπό να αναζητήσουν, να εξερευνήσουν και να μυηθούν στον μυστικό κόσμο της άγριας ορχιδέας.

Ειδικά στην περιοχή του Βορείου Πηλίου (, Κανάλια, Κάρλα κλπ), όπου η μοναδική φύση καθηλώνει τον επισκέπτη και δίκαια αποκαλείται βοτανικός παράδεισος, έχουν καταγραφεί περισσότερα από πενήντα είδη άγριας ορχιδέας.

Παράλληλα η ευρύτερη περιοχή, ενδείκνυται για την ανάπτυξη οικοτουρισμού και ήπιων δραστηριοτήτων στη φύση όπως ορνιθοπαρατήρηση (birdwatching), πεζοπορία, ποδηλασία, ανεμόπτερο πλαγιάς και άλλων δραστηριοτήτων, που σε συνδυασμό με τα αξιόλογα αξιοθέατα, τις πλούσιες εκ σε όλη τη διάρκεια του έτους, τη γαστρονομία και τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων, μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες μοναδικές εμπειρίες.

Το έντυπο θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο τουριστικής προβολής σε όλες τις εκθέσεις και τις διεθνείς παρουσίες της Περιφέρειας τόσο στην όσο και στο εξωτερικό με πρώτη παρουσίασή του στη Διεθνή Τουριστική έκθεση της Κύπρου τον προσεχή Μάιο ενώ παράλληλα θα είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρονική μορφή.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα «η ανάδειξη και προβολή του χλωριδικού πλούτου που αφορά στο σπάνιας ομορφιάς φυτό της ορχιδέας, η γνωριμία της στο ευρύτερο κοινό, η ανάπτυξη ειδικών θεματικών μορφών τουρισμού κυρίως μετά την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας και η τόνωση της τοπικής ς αποτελούν προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που μέσω αυτής της θεματικής έκδοσης έρχεται να προβάλει και να αναδείξει την τουριστική δυναμική της ευρύτερης περιοχής».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση