Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Γνωριμία με τον κόσμο της άγριας ορχιδέας του Β. Πηλίου μέσα από έντυπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Γνωριμία με τον κόσμο της άγριας ορχιδέας του Β. Πηλίου  μέσα από έντυπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Γνωριμία με τον κόσμο της άγριας ορχιδέας του Β. Πηλίου μέσα από έντυπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Στην έκδοση ενός ειδικού εντύπου για τις αυτοφυείς ορχιδέες του Β. Πηλίου προχωρά η Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου και το Κέντρο Έρευνας & Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας Βορείου Πηλίου, οι οποίοι παραχώρησαν σημαντικό αρχειακό υλικό.

Πρόκειται ειδικότερα για ένα υψηλής αισθητικής έντυπο, εξήντα σελίδων, στην ελληνική και αγγλική που φιλοδοξεί να μυήσει τους αναγνώστες του στο μυστικό κόσμο της άγριας ορχιδέας και του οικοτουρισμού. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επισκέπτες φθάνουν στη χώρα μας με σκοπό να αναζητήσουν, να εξερευνήσουν και να μυηθούν στον μυστικό κόσμο της άγριας ορχιδέας.

Ειδικά στην περιοχή του Βορείου Πηλίου (, Κανάλια, κλπ), όπου η μοναδική καθηλώνει τον επισκέπτη και δίκαια αποκαλείται βοτανικός παράδεισος, έχουν καταγραφεί περισσότερα από πενήντα είδη άγριας ορχιδέας.

Παράλληλα η ευρύτερη περιοχή, ενδείκνυται για την ανάπτυξη οικοτουρισμού και ήπιων δραστηριοτήτων στη όπως ορνιθοπαρατήρηση (birdwatching), πεζοπορία, ποδηλασία, ανεμόπτερο πλαγιάς και άλλων δραστηριοτήτων, που σε συνδυασμό με τα αξιόλογα αξιοθέατα, τις πλούσιες εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους, τη γαστρονομία και τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων, μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες μοναδικές εμπειρίες.

Το έντυπο θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο τουριστικής προβολής σε όλες τις εκθέσεις και τις διεθνείς παρουσίες της Περιφέρειας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με πρώτη παρουσίασή του στη Διεθνή Τουριστική της Κύπρου τον προσεχή Μάιο ενώ παράλληλα θα είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρονική μορφή.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη «η ανάδειξη και προβολή του χλωριδικού πλούτου που αφορά στο σπάνιας ομορφιάς φυτό της ορχιδέας, η γνωριμία της στο ευρύτερο κοινό, η ανάπτυξη ειδικών θεματικών μορφών τουρισμού κυρίως μετά την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας και η τόνωση της τοπικής οικονομίας αποτελούν προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που μέσω αυτής της θεματικής έκδοσης έρχεται να προβάλει και να αναδείξει την τουριστική δυναμική της ευρύτερης περιοχής».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση