Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Εξηγήσεις από Μιχ. Μιτζικό για τους αιολικούς σταθμούς ζητά η Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία
Εξηγήσεις από Μιχ. Μιτζικό για τους αιολικούς σταθμούς ζητά η Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία

Εξηγήσεις από Μιχ. Μιτζικό για τους αιολικούς σταθμούς ζητά η Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία

Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου με επικεφαλής τον Μιλτ. Παπαδημητρίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

 Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε σήμερα τις Δηλώσεις του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου και Νομικού στο επάγγελμα κ. Μιτζικού καθώς και του ενός εκ των νομικών συμβούλων  σχετικά με την χορήγηση 2 αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με τις οποίες δηλώσεις αγνοεί την ύπαρξη των 815/2020  ΑΔΑ 6ΠΘΩΙΔΞ-9ΒΔ, και 816/2020 ΑΔΑ ΩΓ87ΙΔΞ-7Σ0 αποφάσεων της ΡΑΕ με ημερομηνία ανάρτησης στην διαύγεια 25/05/2020 παρόλο που όπως υποστηρίζει έκανε έρευνα αρμοδίως και δεν βρήκε κάποια απόφαση.

Μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη μας όταν διαβάζοντας την απόφαση αναφερόταν ότι δεν έχουν υποβληθεί αντιρρήσεις, παρόλο που το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε αρνητικά για την εγκατάστασή των ανεμογεννητριών τους, αλήθεια η Δημοτική Αρχή προώθησε την ανωτέρω απόφαση στην ΡΑΕ;

Περιμένουμε την απάντηση της Δημοτικής Αρχής για όλα τα ανωτέρω. Θα περιμέναμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την δική μας ζωή αλλά και τη ζωή των επόμενων  γενεών, να αντιμετωπίζετε με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Προς την κατεύθυνση αυτή ήμασταν και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια της Δημοτικής αρχής ώστε να μην επιτραπεί τελικά η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Ζητούμε άμεσα από την Δημοτική Αρχή συνάντηση όλων των επικεφαλής των παρατάξεων με τους αρμόδιους φορείς των Υπουργείων και την  ΡΑΕ για την από κοινού αποτροπή την ύστατη ώρα των ανωτέρω αποφάσεων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Με πάνω από τρία κιλά ηρωίνης συνελήφθησαν στη Λάρισα - https://t.co/Br9xAPGZ1f -

  • Σοβαρό τροχαίο στην οδό Ιωλκού - https://t.co/N3nsuSY98o -

  • Συνεχίζονται οι επισκέψεις στο Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας - https://t.co/sXjogt0Se6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση