Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ερώτηση του Π. Ηλιόπουλου για την δημιουργία Ναυτικού Λυκείου στο Τρίκερι
Ερώτηση του Π. Ηλιόπουλου για την δημιουργία Ναυτικού Λυκείου στο Τρίκερι

Ερώτηση του Π. Ηλιόπουλου για την δημιουργία Ναυτικού Λυκείου στο Τρίκερι

 Ερώτηση κατέθεσε ο ς Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος προωθώντας το αίτημα των κατοίκων Τρικερίου για τη δημιουργία αυτικού Λυκείου στα υπουργεία αυτιλίας και Παιδείας.

                To Τρίκερι είναι μία κωμόπολη του Πηλίου του Νομού Μαγνησίας, που αν και δεν είναι νησί, στην πραγματικότητα έχει έντονα νησιώτικο χαρακτήρα και μεγάλη ναυτική παράδοση.  Ανέκαθεν οι Τρικεριώτες ήταν σπουδαίοι ψαράδες, καραβοκύρηδες και έμποροι και γι΄ αυτό θεωρούνται από τους πιο έμπειρους Έλληνες ναυτικούς.

              Το 2013 οι τοπικοί φορείς της περιοχής τιμώντας την ναυτική παράδοση του συγκεκριμένου τόπου  προέβησαν στην τοποθέτηση μιας τιμητικής μαρμάρινης στήλης στην του χωριού, στην μνήμη του  «Αφανούς Ναύτη του Τρικερίου» και εγκαινίασαν το Λαογραφικό – Ναυτικό Τρικερίου, τονίζοντας πως οι Τρικεριώτες πάντα προσπαθούν   ως στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος ή του Εμπορικού Ναυτικού, να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της εμπορικής ναυτιλίας, ώστε να μην σβηστεί από το Ελληνικό Νηολόγιο.

        Ένα χρόνο αργότερα το 2014 μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία εξέφρασε την επιθυμία να υλοποιήσει την κατασκευή και την λειτουργία ναυτικού πάρκου στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής.

Η πρόταση των επενδυτών είχε υποβληθεί επίσημα στην τότε  Δημοτική Αρχή.

Η επένδυση αυτή που ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί περιελάμε μεταξύ άλλων ιδιωτικές ναυτικές σχολές, χώρους ς και ελλιμενισμού σκαφών, μαρίνες, συνεδριακό κέντρο και μουσείο ναυτικής παράδοσης Πηλίου.

             Ωστόσο η περιοχή παραμένει αναξιοποίητη μέχρι και σήμερα και οι κάτοικοι βλέπουν τους νέους να μεταναστεύουν από πολύ νωρίς για να μην πληγούν από την .

Για να αποφευχθεί αυτό οι Τρικεριώτες, με του Δημοτικού Συμβουλίου θα υποβάλλουν  διπλό αίτημα, τόσο προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ίδρυση στο Τρίκερι Ναυτικού Λυκείου, όσο και προς το Υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση και λειτουργία τομέα ναυτικής κατευθύνσεως ΕΠΑΛ.

Ο ς Μαγνησίας Χρυσής Αυγής ρωτά τα αρμόδια υπουργεία αν θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αξιοποιηθεί η ναυτική παράδοση των κατοίκων του Τρικερίου του Νομού Μαγνησίας, ιδρύοντας Ναυτικό Λύκειο και Τομέα ναυτικής κατευθύνσεως ΕΠΑΛ στην περιοχή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση