Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών για έργα του ΦιλόΔημος Ι
Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών για έργα του ΦιλόΔημος Ι

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών για έργα του ΦιλόΔημος Ι

 Σε εκκρεμότητα από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου»

Ο Δήμος Ζαγορά Μουρεσίου ανταποκρινόμενος στις Προσκλήσεις του Φιλόδημος Ι είχε καταθέσει δυο πολύ σημαντικά και απαραίτητα για τη περιοχή του έργα.

Συγκεκριμένα, στη Πρόσκληση Ι με τίτλο «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση, έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα χρηματοδότησης από το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου με τίτλο: “Έργα ύδρευσης στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου”, Π.Δ. 2.482.000,45€.

Αντιστοίχως, στη Πρόσκληση ΙΙ με τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης», ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου είχε καταθέσει σχετικό αίτημα χρηματοδότησης με τίτλο “Δίκτυο ακαθάρτων υδάτων κι εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Τσαγκαράδας, Κισσού και οικισμών παραλιακού μετώπου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου”, Π.Δ. 4.715.000,00€.

Για τα δύο προαναφερόμενα έργα το Υπουργείο Εσωτερικών στην με αρ. πρωτ. 93163 (31-12-2019) απάντησή του, στην σχετική από 10-12-2019 Ερώτησή μας, αναφέρει ότι βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης.

Μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση του νέου προγράμματος για την αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», που αντικαθιστά το πρόγραμμα «Φιλόδημος», παρατηρούμε ότι στα 15 έργα του «Φιλόδημος Ι», που έχουν προγραμματιστεί για το νομό Μαγνησίας, δεν έχουν συμπεριληφθεί τα δύο προαναφερόμενα έργα του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου.

Επειδή τα έργα του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου που είχαν κατατεθεί στο Φιλόδημος Ι, είναι άκρως απαραίτητα για τη περιοχή του ανατολικού Πηλίου.

Επειδή στην από 19-12-2019 απάντηση του Υπουργείου σε σχετική προηγούμενη ερώτηση μας αναφέρεται ότι τα εν λόγω έργα είναι σε διακδικασία αξιολόγησης αλλά δεν βρίσκονται στο κατάλογο των 15 έργων της Μαγνησίας που μεταφέρονται από το Φιλόδημος Ι στο Αντώνης Τρίτσης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των έργων Δήμου Ζαγορας Μουρεσίου με τίτλο : «Έργα ύδρευσης στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου”, Π.Δ. 2.482.000,45€ και “Δίκτυο ακαθάρτων υδάτων κι εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Τσαγκαράδας, Κισσού και οικισμών παραλιακού μετώπου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου”, Π.Δ. 4.715.000,00€.;

  2. Πρόκειται τα εν λόγω έργα να ενταχτούν στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης άμεσα και με αυτόματες διαδικασίες ή θα χρειαστεί να γίνει επανακατάθεση για ένταξη στις σχετικές Προσκλήσεις του Αντώνης Τρίτσης, με συνέπεια τη σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίησή τους;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι Θερμοπύλες και η Σαλαμίνα μας διδάσκουν….. - https://t.co/wLbJslmjMw -

  • Αλ.  Μεϊκόπουλος: «Εικόνα εγκατάλειψης στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπούλειου εν μέσω κορωναϊού»… - https://t.co/7HVsSJbnsJ -

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Με ΣΔΙΤ το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου - https://t.co/54c825c3wS -

"Αλιεύοντας" την είδηση