Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών για έργα του ΦιλόΔημος Ι
Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών για έργα του ΦιλόΔημος Ι

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών για έργα του ΦιλόΔημος Ι

 Σε εκκρεμότητα από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου»

Ο Ζαγορά Μουρεσίου ανταποκρινόμενος στις Προσκλήσεις του Φιλόδημος Ι είχε καταθέσει δυο πολύ σημαντικά και απαραίτητα για τη περιοχή του έργα.

Συγκεκριμένα, στη Πρόσκληση Ι με τίτλο «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση, έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα χρηματοδότησης από το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου με τίτλο: “Έργα ύδρευσης στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου”, Π.Δ. 2.482.000,45€.

Αντιστοίχως, στη Πρόσκληση ΙΙ με τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την της δημόσιας υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης», ο Ζαγοράς Μουρεσίου είχε καταθέσει σχετικό αίτημα χρηματοδότησης με τίτλο “Δίκτυο ακαθάρτων υδάτων κι εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Τσαγκαράδας, Κισσού και οικισμών παραλιακού μετώπου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου”, Π.Δ. 4.715.000,00€.

Για τα δύο προαναφερόμενα έργα το Υπουργείο Εσωτερικών στην με αρ. πρωτ. 93163 (31-12-2019) απάντησή του, στην σχετική από 10-12-2019 Ερώτησή μας, αναφέρει ότι βρίσκονται σε φάση ς.

Μετά την ανακοίνωση από την του νέου προγράμματος για την αυτοδιοίκηση , που αντικαθιστά το πρόγραμμα «Φιλόδημος», παρατηρούμε ότι στα 15 έργα του «Φιλόδημος Ι», που έχουν προγραμματιστεί για το νομό ς, δεν έχουν συμπεριληφθεί τα δύο προαναφερόμενα έργα του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου.

Επειδή τα έργα του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου που είχαν κατατεθεί στο Φιλόδημος Ι, είναι άκρως απαραίτητα για τη περιοχή του ανατολικού Πηλίου.

Επειδή στην από 19-12-2019 απάντηση του Υπουργείου σε σχετική προηγούμενη ερώτηση μας αναφέρεται ότι τα εν λόγω έργα είναι σε διακδικασία ς αλλά δεν βρίσκονται στο κατ των 15 έργων της ς που μεταφέρονται από το Φιλόδημος Ι στο Αντώνης Τρίτσης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των έργων Δήμου Ζαγορας Μουρεσίου με τίτλο : «Έργα ύδρευσης στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου”, Π.Δ. 2.482.000,45€ και “Δίκτυο ακαθάρτων υδάτων κι εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Τσαγκαράδας, Κισσού και οικισμών παραλιακού μετώπου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου”, Π.Δ. 4.715.000,00€.;

  2. Πρόκειται τα εν λόγω έργα να ενταχτούν στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης άμεσα και με αυτόματες διαδικασίες ή θα χρειαστεί να γίνει επανακατάθεση για ένταξη στις σχετικές Προσκλήσεις του Αντώνης Τρίτσης, με συνέπεια τη σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίησή τους;

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση