Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Ερώτηση Παπανάτσιου για την καταστροφή του μοναδικού πέτρινου μονότοξου γεφυριού της Τσαγκαράδας Πηλίου
Ερώτηση Παπανάτσιου για την καταστροφή του μοναδικού πέτρινου μονότοξου γεφυριού της Τσαγκαράδας Πηλίου

Ερώτηση Παπανάτσιου για την καταστροφή του μοναδικού πέτρινου μονότοξου γεφυριού της Τσαγκαράδας Πηλίου

 

Ερώτηση στην Βουλή και το Υπουργείο Πολιτισμού κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου,  ζητώντας την άμεση αποκατάσταση του μοναδικού πέτρινου μονότοξου γεφυριού της Τσαγκαράδας, που μετά τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα στη περιοχή καταστράφηκε, όταν ένας πλάτανος έπεσε πάνω του.

Η κα Παπανάτσιου αναφέρει ότι το γεφύρι, συνολικού μήκους 18 μέτρων, αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή και τουριστική ατραξιόν, είχε σπάνια αρχιτεκτονική αξία με το τόξο να έχει άνοιγμα 12 μέτρα και ύψος 6 μέτρα.

Χτίστηκε τον 18ο αιώνα (1728) και γεφύρωνε το φαράγγι του Μυλοποτάμου που βρίσκεται ανάμεσα στην Τσαγκαράδα και το Ξουρίχτι.

Μάλιστα, για την αποκατάσταση των φθορών του γεφυριού, πριν το συμβάν της καταστροφής, υπήρχε εγκεκριμένη μελέτη από την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος, η βουλευτής ερωτά την υπουργό αν θα προβεί και με ποιο χρονικό ορίζοντα στην αποκατάσταση του μοναδικού πέτρινου μονότοξου γεφυριού της Τσαγκαράδας, θυμίζοντας το περιστατικό της κατάρρευσης της γέφυρας Αράχθου, Πλάκας στα Ιωάννινα, όπου τότε η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο, είχε προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες αποκατάστασης της μεγαλύτερης μονότοξης γέφυρας των Βαλκανίων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη - https://t.co/SM0P7p1qom -

  • Το Κέντρο Πρόληψης ψήφισε Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας - https://t.co/ZyIMAqr6g6 -

  • Συνάντηση Μεϊκόπουλου με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί & ραδιοταξί  - https://t.co/uP401GMUjn -

"Αλιεύοντας" την είδηση