Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Ερώτηση Παπανάτσιου για την καταστροφή του μοναδικού πέτρινου μονότοξου γεφυριού της Τσαγκαράδας Πηλίου
Ερώτηση Παπανάτσιου για την καταστροφή του μοναδικού πέτρινου μονότοξου γεφυριού της Τσαγκαράδας Πηλίου

Ερώτηση Παπανάτσιου για την καταστροφή του μοναδικού πέτρινου μονότοξου γεφυριού της Τσαγκαράδας Πηλίου

 

Ερώτηση στην Βουλή και το Υπουργείο Πολιτισμού κατέθεσε η Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου,  ζητώντας την άμεση αποκατάσταση του μοναδικού πέτρινου μονότοξου γεφυριού της Τσαγκαράδας, που μετά τα τελευταία ακραία στη περιοχή καταστράφηκε, όταν ένας πλάτανος έπεσε πάνω του.

Η κα Παπανάτσιου αναφέρει ότι το γεφύρι, συνολικού μήκους 18 μέτρων, αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή και τουριστική ατραξιόν, είχε σπάνια αρχιτεκτονική αξία με το τόξο να έχει άνοιγμα 12 μέτρα και ύψος 6 μέτρα.

Χτίστηκε τον 18ο αιώνα (1728) και γεφύρωνε το φαράγγι του Μυλοποτάμου που βρίσκεται ανάμεσα στην Τσαγκαράδα και το Ξουρίχτι.

Μάλιστα, για την αποκατάσταση των φθορών του γεφυριού, πριν το συμβάν της καταστροφής, υπήρχε εγκεκριμένη μελέτη από την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος, η ερωτά την υπουργό αν θα προβεί και με ποιο χρονικό ορίζοντα στην αποκατάσταση του μοναδικού πέτρινου μονότοξου γεφυριού της Τσαγκαράδας, θυμίζοντας το περιστατικό της κατάρρευσης της γέφυρας Αράχθου, Πλάκας στα , όπου τότε η του σε με το Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο, είχε προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες αποκατάστασης της μεγαλύτερης μονότοξης γέφυρας των Βαλκανίων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση