Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιουγια για τα εκκρεμή έργα του ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ  στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου
Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιουγια για τα εκκρεμή έργα του ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ  στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιουγια για τα εκκρεμή έργα του ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ  στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας  Κατερίνα Παπανάτσιου, προς τον υπουργό Εσωτερικών, με θέμα τα έργα του Ι και ΙΙ  που βρίσκονται σε εκκρεμότητα από το Δήμο Ζς – Μουρεσίου.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της η βουλευτής, ο Δήμος Ζς-Μουρεσίου είναι ένας κατεξοχήν ορεινός δήμος, όπου τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί από ακραία , με συνέπεια την αντίστοιχη επιβάρυνση των οικονομικών του διαθεσίμων.

Η επιβάρυνση αυτή δεν έδινε τη δυνατότητα στο Δήμο  να καλύψει πάγιες ανάγκες σε έργα υποδομής και ς για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων. Για το λόγο αυτό, πολλά από τα προαναφερόμενα έργα, είχαν δρομολογηθεί να ενταχτούν στα προγράμματα του Ι και ΙΙ.

Η κ. Παπανάτσιου επισημαίνει ότι  ενδεχόμενη του «ΦιλόΔημος» έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία καθώς κινδυνεύει να ανατραπεί ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του Δήμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου ς-Μουρεσίου, στα προγράμματα του ΦιλόΔημος υπάρχουν ζωτικής σημασίας έργα σε διάφορα στάδια ένταξης, έγκρισης ή υλοποίησης για τα οποία έχει  δημιουργηθεί σύγχυση και αναστάτωση όσον αφορά στην ολοκλήρωσή τους, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών περί ς του «ΦιλόΔημος».

Ως εκ τούτου καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει:

  • Σε ποιο στάδιο υλοποίησης ή έγκρισης βρίσκονται τα προαναφερόμενα έργα των οποίων οι προτάσεις έχουν ήδη κατατεθεί.
  • Εάν πρόκειται οι προτάσεις που θα υποβάλλει ο Δήμος ς Μουρεσίου στις Προσκλήσεις του ΦιλόΔημος ΙΙ που έχουν παραταθεί και λήγουν την 31/12/2019, να εξεταστούν και ενδεχομένως, εφόσον πληρούν τους όρους των προγραμμάτων, να εγκριθούν και να υλοποιηθούν.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση