Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιουγια για τα εκκρεμή έργα του ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ  στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου
Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιουγια για τα εκκρεμή έργα του ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ  στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιουγια για τα εκκρεμή έργα του ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ  στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας  Κατερίνα Παπανάτσιου, προς τον υπουργό Εσωτερικών, με θέμα τα έργα του ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ  που βρίσκονται σε εκκρεμότητα από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της η βουλευτής, ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου είναι ένας κατεξοχήν ορεινός δήμος, όπου τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί από ακραία καιρικά φαινόμενα, με συνέπεια την αντίστοιχη επιβάρυνση των οικονομικών του διαθεσίμων.

Η επιβάρυνση αυτή δεν έδινε τη δυνατότητα στο Δήμο  να καλύψει πάγιες ανάγκες σε έργα υποδομής και συντήρησης για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων. Για το λόγο αυτό, πολλά από τα προαναφερόμενα έργα, είχαν δρομολογηθεί να ενταχτούν στα προγράμματα του ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ.

Η κ. Παπανάτσιου επισημαίνει ότι  ενδεχόμενη κατάργηση του «ΦιλόΔημος» έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία καθώς κινδυνεύει να ανατραπεί ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του Δήμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, στα προγράμματα του ΦιλόΔημος υπάρχουν ζωτικής σημασίας έργα σε διάφορα στάδια ένταξης, έγκρισης ή υλοποίησης για τα οποία έχει  δημιουργηθεί σύγχυση και αναστάτωση όσον αφορά στην ολοκλήρωσή τους, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών περί κατάργησης του «ΦιλόΔημος».

Ως εκ τούτου καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει:

  • Σε ποιο στάδιο υλοποίησης ή έγκρισης βρίσκονται τα προαναφερόμενα έργα των οποίων οι προτάσεις έχουν ήδη κατατεθεί.
  • Εάν πρόκειται οι προτάσεις που θα υποβάλλει ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου στις Προσκλήσεις του ΦιλόΔημος ΙΙ που έχουν παραταθεί και λήγουν την 31/12/2019, να εξεταστούν και ενδεχομένως, εφόσον πληρούν τους όρους των προγραμμάτων, να εγκριθούν και να υλοποιηθούν.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δέκα νέα θετικά κρούσματα κορωναϊού σε Βόλο και Λάρισα - https://t.co/6HOLysjbTS -

  • Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός στην Ευξεινούπολη - https://t.co/oWR27GwGCX -

  • Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του παραλιακού άξονα Θεσσαλίας Κεραμίδι-Ρακοπόταμος - https://t.co/bzQj3uOYpZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση