Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου για την ανάγκη στελέχωσης του Κ.Υ. Ζαγοράς με καρδιολόγο  
Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου για την ανάγκη στελέχωσης του Κ.Υ. Ζαγοράς με καρδιολόγο  

Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου για την ανάγκη στελέχωσης του Κ.Υ. Ζαγοράς με καρδιολόγο  

Στη Βουλή έφερε η ς και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κατερίνα Παπανάτσιου, το θέμα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς με καρδιολόγο.

Στην ερώτησή της η ς αναφέρει ότι ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου είναι ένας κατ' εξοχήν ορεινός Δήμος της με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ο οποίος πολύ συχνά αποκλείεται από την υιπη Μαγνησία, λόγω της έντασης των καιρικών φαινομένων που επικρατούν στη περιοχή και επιπλέον ακόμα και σε κανονικές συνθήκες, ο χρόνος πρόσβασης σε οποιαδήποτε άλλη μονάδα ς είναι πολύ μεγάλος, λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Το Κ.Υ. Ζαγοράς καλύπτει την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα ολόκληρου του Ανατολικού Πηλίου, ο πληθυσμός του οποίου είναι άνω των 5000 μόνιμων κατοίκων ενώ η περιοχή δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών καθ'όλη τη διάρκεια του έτους με αποτέλεσμα την αυξημένη ανάγκη ύπαρξης γιατρών όλων των ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση των τακτικών αλλά και των έκτακτων αναγκών ς του πληθυσμού.

Όπως αναλύει η βουλευτής, στο υπηρετεί με τρίμηνη απόσπαση Καρδιολόγος από την 2/12/2019, προσφέροντας καρδιο παρακολούθηση στο πληθυσμό της περιοχής και αντιμετωπίζοντας τα έκτακτα περιστατικά που τυχόν προκύπτουν. Λόγω της λήξης της απόσπασης στις 2/3/2020, έχει ήδη κατατεθεί αίτημα παράτασης της μετακίνησης στις 5/2/2020 για ένα ακόμη τρίμηνο και εκκρεμεί η σχετική απάντηση από την 1η ΥΠΕ.

Ως εκ τούτου, η βουλευτής Μαγνησίας απευθύνει ερώτημα στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, σε σχέση με τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί, ώστε να εγκριθεί το αίτημα παράτασης μετακίνησης για το Καρδιολόγο και σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να δημιουργηθεί θέση μόνιμου καρδιολόγου .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση