Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τα έργα αποκατάστασης ζημιών στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου και την στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών
Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τα έργα αποκατάστασης ζημιών στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου και την στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών

Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τα έργα αποκατάστασης ζημιών στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου και την στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Παπανάτσιου προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Μεταφορών και Υποδομών σχετικά με τη πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τα πλημμυρικά – κατολισθητικά φαινόμενα του 2018 στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και την στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, ΠΕ και ΔΑΕΦΚ.

Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει ότι η κακοκαιρία που έπληξε το Ανατολικό Πήλιο και συγκεκριμένα του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου το Φεβρουάριο του 2018 προκάλεσε έντονα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα και σημαντικές και εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές δρόμους κτίρια και οικίες. Την αποκατάσταση των πληγέντων υποδομών ανέλαβαν Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου στο μέτρο της αρμοδιότητάς τους .

Η κ. Παπανάτσιου επισημαίνει ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από τη συγκεκριμένη καταστροφή και ακόμα υπάρχουν έργα που δεν έχουν καν ξεκινήσει για διάφορους λόγους. Πρόσφατα δημοσιεύματα αναδεικνύουν το γεγονός ότι έργα αποκατάστασης που έχει αναλάβει ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου δεν προχωρούν λόγω της έλλειψης επιβλέποντος μηχανικού. Επιπλέον σημαντική καθυστέρηση παρατηρείται, σύμφωνα με τους πληγέντες κατοίκους και στο θέμα της αποκατάστασης – αποζημίωσης των κατοικιών που υπέστησαν βλάβες από τις κατολισθήσεις. Η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) Κεντρικής Ελλάδος που είναι επιφορτισμένη με τον συντονισμό και τον έλεγχο της αποκατάστασης των κατοικιών βρίσκεται σε μεγάλο φόρτο εργασίας και υποχρεώσεων λόγω των πολλαπλών φυσικών καταστροφών που έχει υποστεί η Θεσσαλία το τελευταίο χρονικό διάστημα και κρίνεται απαραίτητη η στελέχωση της με απαραίτητο προσωπικό ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει γρήγορα στις υποχρεώσεις της. Υποστελέχωση παρατηρείται επίσης στις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων και της ΠΕ Μαγνησίας με συνέπεια την καθυστέρηση στην εξέλιξη πολλών και σημαντικών έργων.

Με βάση τα παραπάνω η Βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να την ενημερώσουν για το ποια είναι αναλυτικά τα έργα που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών- Μεταφορών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου για την αποκατάσταση ζημιών από τα κατολισθητικά φαινόμενα του 2018 στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίησή τους.

Επιπλέον η κ. Παπανάτσιου ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να προχωρήσουν τα έργα τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί από όλους τους αντίστοιχους φορείς υλοποίησης και σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό η ΔΑΕΦΚ Κεντρικής Ελλάδος και οι τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων της Μαγνησίας και της ΠΕ Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση