Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Εργολάβοι μέχρι την Άνοιξη για τις λιμενικές εγκαταστάσεις Αγ. Ιωάννη και Χορευτού
Εργολάβοι μέχρι την Άνοιξη για τις λιμενικές εγκαταστάσεις Αγ. Ιωάννη και Χορευτού

Εργολάβοι μέχρι την Άνοιξη για τις λιμενικές εγκαταστάσεις Αγ. Ιωάννη και Χορευτού

Σειρά επαφών για θέματα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου είχαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών – Μεταφορών ο δήμαρχος  και ο αντιδήμαρχος  Απ. Κοντογιώργος.

Ειδικότερα στο ΥΠΟΜΕΔΙ στη συνάντηση με τον υπουργό Κ. Καραμανλή, με τη συμμετοχή βουλευτών Μαγνησίας η Δημοτική Αρχή παρουσίασε διάφορα θέματα αρμοδιότητας του ΥΠΟΜΕΔΙ, ζητώντας επίσπευση διαδικασιών όπως στις αποκαταστάσεις ζημιών που έχουν προκύψει από ακραία καιρικά φαινόμενα, στις αποζημιώσεις πληγέντων κ.ά.

Για το θέμα των αποζημιώσεων, τονίστηκε η ανάγκη έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ώστε οι πληγέντες να ανακουφιστούν από την αρωγή της Πολιτείας και να ενισχυθούν στην προσπάθειά τους για να επανέλθει η κανονικότητα στη τους μετά την καταστροφή που υπέστησαν περιουσιακά τους στοιχεία, κατοικίες κ.α.

Από την πλευρά του υπουργού, ο οποίος άκουσε με προσοχή τα ζητήματα, επισημάνθηκε πως η διαδικασία για τις αποζημιώσεις έχει ολοκληρωθεί από το ΥΠΟΜΕΔΙ και απομένουν διαδικασίες στο για την έκδοση της ΚΥΑ.

Οι κ.κ. Κουτσάφτης και Κοντογιώργος, έθεσαν επίσης στον υπουργό το αίτημα χρηματοδότησης με 800.000 ευρώ των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών από Θεομηνίες στο οδικό δίκτυο προς παραλίες όπως Χορευτό, Παρίσαινα, Ανάληψη, Αγ. Σαράντα, Φακίστρα κ.ά.

Ο Κ. δεσμεύτηκε για απάντηση σε διάστημα δύο εβδομάδων και πως θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για να δεσμευτούν πόροι για τα συγκεκριμένα έργα.

Τέλος, στο ζήτημα για την έναρξη εργασιών στις Αγ. Ιωάννη και Χορευτού, ο ανέφερε πως μέχρι την θα εγκατασταθούν οι εργολάβοι και στα δύο σημαντικά έργα.

Στο Υπ. Εσωτερικών

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Υπ. Εσωτερικών, επαφές της Δημοτικές Αρχής για διάφορα ζητήματα αρμοδιότητας του , κυρίως όμως για τα έργα τα οποία έχει προτείνει στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου και έχουν διασφαλίσει θετικές αξιολογήσεις.

Έργα αναβάθμισης υποδομών, βελτίωσης της ποιότητας ζωής και προστασίας του περιβάλλοντος, όπως τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και άλλες παρεμβάσεις που έχουν προταθεί από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, εξετάζονται από το Υπουργείο στο πλαίσιο του νέου προγράμματος στήριξης των και όπως έγινε γνωστό το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο οι τελικές αποφάσεις για εντάξεις.

Ήδη έχουν εγκριθεί η απόκτηση μηχανημάτων έργου και απορριμματοφόρου οχήματος, η πιστοποιημένων παιδικών χαρών και έχουν προταθεί προς ένταξη η αθλητικών εγκαταστάσεων, καταφύγιο αδέσποτων ζώων και άλλες παρεμβάσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση