Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Έργο 3,5 εκατ. ευρώ για αποτροπή κατολισθητικών φαινομένων
Έργο 3,5 εκατ. ευρώ για αποτροπή κατολισθητικών φαινομένων

Έργο 3,5 εκατ. ευρώ για αποτροπή κατολισθητικών φαινομένων

Στο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

 

Δημοπρατούνται από την παρεμβάσεις ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την αποτροπή κατολισθητικών φαινομένων με κατασκευή πετάσματος πασσάλων οπλισμένου σκυροδέματος στο του Πηλίου και ειδικότερα στο τμήμα του επαρχιακού δικτύου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

«Ένα ακόμη που βελτιώνει το οδικό Πηλίου δημοπρατείται από την » δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας . «Σε με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες ενισχύουμε την ευστάθεια σε τμήματα του οδικού κυκλώματος Πηλίου στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Το εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της ασφάλειας στο οδικό του Πηλίου» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Το έργο

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αποκατάσταση των συνθηκών ευστάθειας στο οδικό δίκτυο του Πηλίου και ειδικότερα στο τμήμα του Τριτεύοντος Εθνικού και Πρωτεύοντος Επαρχιακού Δικτύου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου που προέκυψε μετά τις έντονες και παρατεταμένες των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2018.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε, όπως αναμενόταν, από τη δράση των βροχοπτώσεων μέχρι τον μήνα Ιούνιο και οι αρχικά περιορισμένες μετακινήσεις εξελίχθηκαν στη συνέχεια σε κατολισθήσεις.

Μετά από εξέταση των περιοχών κατολίσθησης και των δεσμεύσεων άμεσης αποκατάστασης χωρίς πλήρη διακοπή του οδικού δικτύου επιλέχθηκε ως πλέον αποτελεσματική λύση η κατασκευή πετάσματος πασσάλων οπλισμένου σκυροδέματος.

Τα τεχνικά αντιστήριξης σε όλες τις θέσεις εμφανίζουν κοινά στοιχεία, με διαφορετικά γεωμετρικά στοιχεία (μήκη πασσάλων) και οπλισμούς. Οι κεφαλές των πασσάλων συνδέονται με ενιαία πλάκα κεφαλόδεσμο, η οποία μπορεί να επεκταθεί εν προβόλω προς τα κατάντη, σε όποιες θέσεις αυτό απαιτηθεί από τη γεωμετρία του δρόμου και τη σχετική απαίτηση περί κατασκευής πεζοδρομίου ή /και στηθαίου ασφαλείας. Με την κατασκευή των πασσάλων διασφαλίζεται η περιοχή έναντι κατολίσθησης, ενώ η κατασκευή της πλάκας κεφαλόδεσμου μπορεί να γίνει σε δεύτερη φάση , όταν οι καιρικές συνθήκες ή οι κυκλοφοριακές απαιτήσεις είναι πιο ευνοϊκές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καπνοί σε φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/MDxL5f0olr -

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/Bm7RW3zQdB -

  • Μελέτη αποκατάστασης του τοξωτού γεφυριού Τσαγκαράδας - https://t.co/ogvBKXktq5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση