Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Έργο 3,5 εκατ. ευρώ για αποτροπή κατολισθητικών φαινομένων
Έργο 3,5 εκατ. ευρώ για αποτροπή κατολισθητικών φαινομένων

Έργο 3,5 εκατ. ευρώ για αποτροπή κατολισθητικών φαινομένων

Στο οδικό δίκτυο του Δήμου

 

Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας παρεμβάσεις ύψους 3,5 εκατ. για την αποτροπή κατολισθητικών φαινομένων με κατασκευή πετάσματος πασσάλων οπλισμένου σκυροδέματος στο οδικό δίκτυο του Πηλίου και ειδικότερα στο τμήμα του επαρχιακού δικτύου του Δήμου .

«Ένα ακόμη που βελτιώνει το οδικό κύκλωμα Πηλίου δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας . «Σε με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας ενισχύουμε την ευστάθεια σε τμήματα του οδικού κυκλώματος Πηλίου στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Το εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. για τη βελτίωση της ασφάλειας στο οδικό κύκλωμα του Πηλίου» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Το έργο

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αποκατάσταση των συνθηκών ευστάθειας στο οδικό δίκτυο του Πηλίου και ειδικότερα στο τμήμα του Τριτεύοντος Εθνικού και Πρωτεύοντος Επαρχιακού Δικτύου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου που προέκυψε μετά τις έντονες και παρατεταμένες των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του .

Η κατάσταση επιδεινώθηκε, όπως αναμενόταν, από τη δράση των βροχοπτώσεων μέχρι τον μήνα Ιούνιο και οι αρχικά περιορισμένες μετακινήσεις εξελίχθηκαν στη συνέχεια σε .

Μετά από εξέταση των περιοχών κατολίσθησης και των δεσμεύσεων άμεσης αποκατάστασης χωρίς πλήρη διακοπή του οδικού δικτύου επιλέχθηκε ως πλέον αποτελεσματική λύση η κατασκευή πετάσματος πασσάλων οπλισμένου σκυροδέματος.

Τα τεχνικά έργα αντιστήριξης σε όλες τις θέσεις εμφανίζουν κοινά στοιχεία, με διαφορετικά γεωμετρικά στοιχεία (μήκη πασσάλων) και οπλισμούς. Οι κεφαλές των πασσάλων συνδέονται με ενιαία πλάκα κεφαλόδεσμο, η οποία μπορεί να επεκταθεί εν προβόλω προς τα κατάντη, σε όποιες θέσεις αυτό απαιτηθεί από τη γεωμετρία του δρόμου και τη σχετική απαίτηση περί κατασκευής πεζοδρομίου ή /και στηθαίου ασφαλείας. Με την κατασκευή των πασσάλων διασφαλίζεται η περιοχή έναντι κατολίσθησης, ενώ η κατασκευή της πλάκας κεφαλόδεσμου μπορεί να γίνει σε δεύτερη φάση , όταν οι καιρικές συνθήκες ή οι κυκλοφοριακές απαιτήσεις είναι πιο ευνοϊκές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση