Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Εργασίες αποκατάστασης ζημιών στην Ε.Ο. Βόλου-Τσαγκαράδας-Ζαγοράς
Εργασίες αποκατάστασης ζημιών στην Ε.Ο. Βόλου-Τσαγκαράδας-Ζαγοράς

Εργασίες αποκατάστασης ζημιών στην Ε.Ο. Βόλου-Τσαγκαράδας-Ζαγοράς

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι εργασίες του έργου «ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΤΟΧΙΩΝ ΛΟΓΩ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ο ΒΟΛΟΥ-ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ-ΖΑΓΟΡΑΣ”, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Το παρόν έργο αφορά στη σταθεροποίηση και την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν λόγω επιδείνωσης των κατολισθητικών φαινομένων μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή στις 21 και 22 Μαΐου 2016 στην Ε.Ο. Βόλου-Τσαγκαράδας-Ζαγοράς.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων βρεθήκαμε στην εν λόγω περιοχή και ξεκινήσαμε αμέσως την καταγραφή ζημιών, αλλά και την υλοποίηση των εργασιών, σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τις τεχνικές υπηρεσίες και το Δήμο».

Αναλυτικά στη θέση Ξουρίχτι γίνονται έργα σταθεροποίησης, όπως αποστραγγιστικά έργα, συγκράτησης και τοίχοι αντιστήριξης, έργα αντιμετώπισης βραχοπτώσεων και απομάκρυνσης επιφανειακών υδάτων.

Στη θέση Καράβωμα – Ζαγορά γίνονται έργα άρσης καταπτώσεων και αποκατάστασης οδοστρώματος, αποστραγγιστικά έργα, τοίχοι αντιστήριξης, έργα οδοποιίας και μέτρα απομάκρυνσης επιφανειακών υδάτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nίκη για την ομάδα Βόλεϊ του Ολυμπιακού Βόλου #γυναικείαομάδαβόλεϊ - https://t.co/whWLcdBxAI -

  • Διπλή νίκη για τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου #κορασίδεςΟλυμπιακούΒόλου - https://t.co/5pwP2pi0QP -

  • Η #πατρίδα μας… οι #λέξεις #λέξεις #πατρίδα - https://t.co/hJYXgwPtmM -

"Αλιεύοντας" την είδηση