Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Εργασίες αποκατάστασης βλαβών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου
Εργασίες αποκατάστασης βλαβών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Εργασίες αποκατάστασης βλαβών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από την Περιφέρεια ς οι του υ «Άμεση αποκατάσταση βλαβών στο αρμοδιότητας Σ (Δήμο Νοτίου Πηλίου)», προϋπολογισμού 1.500.000,00 €.

Αντικείμενο του έργου είναι οι αποκατάστασης των βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας  & Σποράδων Περιφέρειας ς, στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου και πιο συγκεκριμένα στο Μηλιές – Ξουρίχτι και στους κάθετους άξονες προς παραλιακούς οικισμούς του Δήμου, οι οποίες προκλήθηκαν από τις εντονότατες και ακραίες  βροχοπτώσεις.

Στην παρούσα φάση οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ξεκινήσει σε δύο θέσεις στην Ε. Ο. Μηλεών – Χορεύτρας.

Αναλυτικότερα στην πρώτη θέση η παρέμβαση αφορά τμήμα μήκους 50,00μ περίπου, με εκσκαφή του μισού πλάτους του οδοστρώματος σε βάθος 6,00μ περίπου, όπου τοποθετήθηκαν σειρά  από πασσάλους και απόληξη σε τοίχο αντιστήριξης, με ταυτόχρονη τοποθέτηση τσιμεντοσωλήνων για την απορροή των υδάτων από υπάρχον ανάντι τεχνικό. Παράλληλα κατασκευάζεται και τάφρος μήκους 80,00μ περίπου για περισυλλογή των ομβρίων.

Στην δεύτερη θέση ομοίως κατασκευάζονται τοιχίο εδραζόμενο σε έγχυτους πασσάλους. Στην συνέχεια θα γίνουν παρόμοιες εργασίες σε άλλα δύο σημεία προς διακλάδωση Χορεύτρας και στο Καλαμάκι.

Σε δηλώσεις της η   Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιεί καθημερινές παρεμβάσεις σε οδικά του Νομού που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, λόγω ζημιών που προκλήθηκαν κατά την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και ιεραρχούμε τις ανάγκες και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και σε απόλυτη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τις τεχνικές μας υπηρεσίες και τους Δήμους, προχωρούμε στην αποκατάσταση ζημιών, αλλά και στην υλοποίηση νέων έργων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση