Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Εργασίες αποκατάστασης βλαβών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου
Εργασίες αποκατάστασης βλαβών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Εργασίες αποκατάστασης βλαβών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες του έργου «Άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΠΕΜΣ (Δήμο Νοτίου Πηλίου)», προϋπολογισμού 1.500.000,00 €.

Αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας ς  & Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου και πιο συγκεκριμένα στο οδικό δίκτυο Μηλιές – και στους κάθετους άξονες προς παραλιακούς οικισμούς του Δήμου, οι οποίες προκλήθηκαν από τις εντονότατες και ακραίες  βροχοπτώσεις.

Στην παρούσα φάση οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ξεκινήσει σε δύο θέσεις στην Ε. Ο. Μηλεών – Χορεύτρας.

Αναλυτικότερα στην πρώτη θέση η παρέμβαση αφορά τμήμα μήκους 50,00μ περίπου, με εκσκαφή του μισού πλάτους του οδοστρώματος σε βάθος 6,00μ περίπου, όπου τοποθετήθηκαν σειρά  από πασσάλους και απόληξη σε τοίχο αντιστήριξης, με ταυτόχρονη τοποθέτηση τσιμεντοσωλήνων για την απορροή των υδάτων από υπάρχον ανάντι τεχνικό. Παράλληλα κατασκευάζεται και τάφρος μήκους 80,00μ περίπου για περισυλλογή των ομβρίων.

Στην δεύτερη θέση ομοίως κατασκευάζονται τοιχίο εδραζόμενο σε έγχυτους πασσάλους. Στην συνέχεια θα γίνουν παρόμοιες εργασίες σε άλλα δύο σημεία προς διακλάδωση Χορεύτρας και στο .

Σε δηλώσεις της η ς και Σποράδων  Δωροθέα τόνισε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιεί καθημερινές παρεμβάσεις σε οδικά τμήματα του Νομού που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, λόγω ζημιών που προκλήθηκαν κατά την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και ιεραρχούμε τις ανάγκες και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και σε απόλυτη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τις τεχνικές μας υπηρεσίες και τους Δήμους, προχωρούμε στην , αλλά και στην υλοποίηση νέων έργων».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση