Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Εργασίες ανακατασκευής τμήματος του εθνικού οδικού δικτύου Βόλος-Πορταριά-Χορευτό
Εργασίες ανακατασκευής τμήματος του εθνικού οδικού δικτύου Βόλος-Πορταριά-Χορευτό

Εργασίες ανακατασκευής τμήματος του εθνικού οδικού δικτύου Βόλος-Πορταριά-Χορευτό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, οι εργασίες ανακατασκευής τμήματος του εθνικού οδικού δικτύου -- και συγκεκριμένα στο οδικό δίκτυο ς, προϋπολογισμού 740.000,00 €, που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το εν λόγω έργο είναι έργο οδοποιίας και αφορά στη βελτίωση της οδικής λειτουργίας του οδικού τμήματος ς.

Οι εργασίες που εκτελούνται, στο πλαίσιο του έργου, περιλαμβάνουν την καθαίρεση και απομάκρυνση υφιστάμενων και την κατασκευή νέων τεχνικών από οπλισμένο σκυρόδεμα και τη διαμόρφωση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία συστημάτων ασφαλείας.

 Περιγραφή του έργου

Τα νέα τεχνικά που προβλέπονται να κατασκευαστούν, είναι τα ακόλουθα:

  • Νέο Τεχνικό γέφυρας και νέοι Πασσαλότοιχοι που αποκαθιστά τα κατεστραμμένα τμήματα του υφιστάμενου οχετού και των υφιστάμενων τοίχων βαρύτητας.
  • Νέοι κιβωτιοειδή οχετοί που αποκαθιστούν τους υφιστάμενους.
  • Την ανακατασκευή και επέκταση υφιστάμενου τοίχου στα κατάντη του νέου βελτιωμένου δρόμου.
  • Νέοι τοίχοι βαρύτητας.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης ς και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε:  «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο οδοποιίας, σε έναν σημαντικό οδικό άξονα μεταξύ Βόλου και Ζαγοράς, που δέχεται καθημερινά μεγάλο φόρτο οχημάτων. Προχωρούμε σε ανακατασκευή της οδού, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφαλή ανθρώπων και εμπορευμάτων. Προτεραιότητά μας η των οδηγών που διέρχονται καθημερινά από το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση