Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΗΛΙΟ / Έργα στον Δήμο Νοτίου Πηλίου
Έργα στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Έργα στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών της η Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο της τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου  Μιχάλη Μιτζικό και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, έγινε μια συνολική αποτίμηση των έργων που ολοκληρώθηκαν και αυτών που συνεχίζονται, ενώ έγινε ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός νέων έργων στην περιοχή.

Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν,  ήταν τα έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο της περιοχής αρμοδιότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας από τις ζημιές που προκλήθηκαν από την θεομηνία ΙΑΝΟΣ προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ και η συντήρηση του οδικού δικτύου προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Επίσης στη συνάντηση αναφέρθηκαν στην ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Αργαλαστής και του Γυμνασίου Μηλεών, για τα οποία υπόγραψε προσφάτως ο περιφερειάρχης την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 371.671,10 ευρώ και 425.484,20 ευρώ.

Παράλληλα έγινε μία πρώτη αποτίμηση των έργων που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, όπως η ανάπλαση οδών ήπιας κυκλοφορίας (πεζοδρόμηση) στην Αργαλαστή προϋπολογισμού 380.000 ευρώ και η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στα Καλά Νερά προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ και του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Καλών Νερών προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ,  για τα οποία υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση.

Επίσης συζητήθηκε η πορεία των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του λιμένα Πλατανιά προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ και του αλιευτικού καταφυγίου Αγ. Κυριακής προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ.

Στη φάση του διαγωνισμού βρίσκονται τα τεχνικά και ασφαλτικά έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου από την θεομηνία του Απριλίου του τρέχοντος έτους συνολικού προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και η προμήθεια του τεχνητού χλοοτάπητα του γηπέδου της Άνω Γατζέας προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

Εκτενής αναφορά έγινε και στην πορεία των εργασιών στο εκπαιδευτικό κέντρο στο Νεοχώρι προϋπολογισμού 70.000 ευρώ.

Τέλος η ενημερώθηκε για την πορεία και την ολοκλήρωση προσεχώς της μελέτης, που είχε ζητήσει να εκπονηθεί από τον δήμαρχο και αφορά στην ανάπλαση και ανακατασκευή της πλατείας της Αργαλαστής, έργο που θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου και τα Τοπικά Συμβούλια πραγματοποιούμε έργα ουσίας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, με βασικό γνώμονα μεταξύ άλλων την ασφαλή οδήγηση και μετακίνηση των συμπολιτών μας και των επισκεπτών, τις λιμενικές εγκαταστάσεις, την άθληση σε σύγχρονους αθλητικούς χώρους και την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών. Πέρα από τα έργα που υλοποιήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουμε τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό νέων έργων στην περιοχή.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση